Sunday, August 10, 2008

the barbecue..

ok quick update....tired like tak terkata...but still nak jgk update..

me and the girls were having a BBQ tonight...thank goodness the weather was fine,it wasn't raining or anything except for the wind yang blowing tak ingat dunia..tp ok ape...ala2 tepi pantai la skit kan..btw it was held on the rooftop of E-block..so sape2 yang terdengar kitorang duk jerit2 everytime udang terkorban bersama arang2 tu (banyak giler okay udang jatuh dalam api...hahaha..so boleh imagine la brape kali kitorang duk terjerit2 kan..)...harap maap la yer...

aha started to lit the fire at around 630, tp tak tau lah ape dosa kami....susah gile okay nak hidupkan api tu...the guy who's borrowed us the BBQ set also lend us the fire starter, but the arang is sooo ketegaq bak kata tini...dah habis fire starter tu pun still the the arang tak nak terbakar2 jgk...then thanks to tini and fara who then rushed to the kedai and beli kerosene... to cut short...after almost 2 hours bertungkus lumus....finally, we made it!!!!! api nyala dengan membara2 sekali..wah wah wah...

i'm still waiting for piccas from the girls... but here's are some from my phone cam...so, pls excuse the quality of the pics la kan..

the pics are arranged in the sequences of events dah....tgk jer lah..penat dah nak criter...


before....yang berbungkus2 cam telur dinosaur tu adelah potato yer...

hah nak bagi korang jeles....tempting kan kan??


aiseh...dah siap susun2..arang tak cukup la pulak...angkat balik!!


finally..yeayy... yg tgh konon2 efficient gile duk mengipas tu adelah tini...




layan jer lah muke2 diorang nih yer...


takleh jadi ni takde muke snirik lagi...hehehe....mane leh lawan tokey...



and.....MAKAN2!!!!!cube tengok pinggan sape paling byk kulit udang ngn tulang ayam??? mesti lah tiniii!!!hehehehe...



hah ni kalau muke sebesar pasu bunga ni sape lagi kan....hehehe....on the side, fara tgh suluh lampu kat ayam..at the back..aha tgh gigih mengipas ikan...


last but not least..the jagung!!!

nantilah dah dapat pics from tini and fara, i'll upload more okay...dlm camera diorang ade byk skit muke me...hua hua hua...

and at 1130, it started to rain..so we cepat2 kemas2 everything, went down to my house...and at around 1145, everyone went back home...

after all, it was sgt2 seronok okey...well...this might be our last makan2 hanging out together since ramadhan is coming very soon, and most importantly...the exams!!!! gagagaga.... though it was very tiring, especially for aha (yer lah me nak penat ape kan duk membebel jer lebih..hehehe)...but it was worth it kan aha kan??

banyak la lagi nak criter...tp dah sakit2 badan dah...it's bedtime...esok dah kena start study dah...ececece...hehehe..

till then, mwax!

1 comments:

Fefey said...

best best barbecue : )
mum kelik for ramadhan and raya ke?

 
design by suckmylolly.com