Wednesday, December 3, 2008

annoyingly annoyed.

ok hari ni nak mengumpat.

tau tak ada jugak setengah2 orang ni, perangai dia adalah suka nak buat orang cuak. or nak bagi orang gelabah and tension.

well, i have a friend. that is exactly what she does. menyampah.

few days ago, i sat next to her in the bus to the baptist hospital.

so we borak2 la kan along the way. pastu she started buat hal la kan.

the friend : tak keluar ke weekend ni?
me : tak kot. asyik hujan je. pastu byk keja la tak siap lagi. (padahal takde duit.)
the friend : ha'a kan. banyak gile keje.
me : tu la pasal. pastu sume benda la nak kena hantar skarang kan.
the friend : tu la. tensionnyeeerr. pharmacotherapeutic exercise tak buat lagi, elida dah buat?
me : belum. taktau lagi bila nak buat.
the friend : ooo. ni kite nak pergi buat la ni.
me : ooo.ok la tu. (me dah malas nk lyn dah..saje la tu nak ckp die nk g buat dh tu)
the friend : eeeeiii tak suke laaaaa byk2 keja mcm ni....
me : nape? ape lagi keje lain?
the friend : forensic record book lagi.tau tak kena hantar next week? dah buat?
me : oo.tau..alaaa ape je yang kena buat? salin chart2 tu je kan? kite dah salin siap2 mase kat lab hari tu.
the friend : ye ke??hurmm..tu yang lama2 tu, certificate2, yg bone identification tu, sume kena buat jgk...dah buat?
me : owh yang tu dah lama kan, dah buat dah kot.
the friend : yang bone tu dah lukis ke? susah kan nak lukis bone tu?
me : dah. ala takde la susah sgt, lukis simple2 je, die bukan nak gambar anatomy of the bone tu pun.
the friend : oo ye ke. (then dia diam jap).. microbe punye parasitology dah siap?
me : (bengang dah ni ) tak lagi. takpe mggu depan takde microbe.
the friend : tapi banyak gileeee tuuu.... lama gila kot nak buat die.
me : ye ke.takpe la.buat sikit2.
the friend : pastu pharmaco punye record book dah buat? drug charts sume tu?
me : kite buat sikit2 je. byk sgt la nak salin balik.
the friend : ha tu laaa.eeeee tension betulll laaaa... pastu tau tak kena salin balik jgk drug charts yang lama2, yang 3rd sem punye tu skali...
me : oo ye ke. nanti la buat.

then i dah nak naik menyampah.so i turned on my ipod loudly, memekak sorang2, die tau kot i dah malas nak layan.

heeyyy ape hal nak soal orang satu2, macam mak bapak orang pulak. pastu bile orang rilek2 je cakap tak siap lagi tu tak siap lagi ni, saje je nak cakap byk2 kali tension la ape la.. psycho ok minah ni. sumpah pasni kalo takde sebab memang i takkan serah diri to start a conversation with her la.

ok maybe la she was with good intention sebenarnye, to remind me those workload and all... tp the way she was saying it tu sangat irritating ok. macam saje je nak suruh orang gelabah2.
it may be works with other people, but not me la. awal2 ni tak main la gelabah2, last2 minute baru syok. baru la ade nikmat skit wat keje.hehe..

byk lagi nak cerita pasal die. tp rasa mcm tak baik la pulak ngumpat byk2 ni.lain kali la pulak.

anyhoooo..... paden kate duit dah masuk! betulkah? am sooooooo going to the bank la tomorrowww!
yeayyy!!

1 comments:

NoorAmani said...

owh..ini buke ngupak nie..ini baru kategori mengata...tak po lg..!!kui..kui...

 
design by suckmylolly.com