Thursday, December 4, 2008

OBG is for obstetrics and gynaecology.

esok adalah exam OBG. practical. pastu sabtu theory pulak. tak suka. tak suka exam. tak suka OBG. tak suka ambik history and buat examination kat orang pregnant, takut tertekan perut orang tu kuat sangat nanti terberanak orang tu tak pasal2 preterm labour.

pastu tak suka ambik history kat dalam labour room. cuba imagine anda tgh sakit2 perut nak berak, pastu ade orang duk tanya2, dah lama ke nak berak? ni kali ke berapa berak? dan macam2 lagi. annoyed tak? in my case, it is worse. orang tengah sakit perut contraction nak beranak, kita duk sibuk duk ambik history. kalau saya yang nak beranak, harus dah kena lempang orang yang duk tanya2 tu.

pastu, mintak2 la esok dr rupesh is still on leave. kalau orang kata, "dr rupesh is on leave until friday", maknanya hari jumaat tu die still on leave la kan? ke maknanya hari jumaat tu dia dah ade balik?

pastu, tadi kan, mase dalam kelas, dr philip advised us not to go out within these few days. he said there's been warning that the next terrorist attack might be bangalore. haaaaaa??? tak selamat dah ni. jom la balik semua orang..

saya rasa saya dah gemuk balik. :( tak suka. nanti kena diet balik. penat laaaaa makan sikit2. nak makan banyaakk2.

ok tu saja. jom baca OBG jom.

2 comments:

ilham_sina said...

salam, elida...dengan berbesar hatinya e ingin mmberitahu..ANDA TELAH DITAGGED! haha..meh la blog, amik soklan..

gmhafiz said...

salam. kau kena tag. soalan kat blog aku, http://www.gmhafiz.com/qa/

 
design by suckmylolly.com