Saturday, January 17, 2009

boikot.

eh eh. do we really have to boycott all those stuffs yang related to israels ni? betul ke orang kata hukum dia wajib? some people just forwarded messages saying that hukum dia adalah wajib to boycott semua benda ni, betul ke?


sbb mcm byk la jugak barang dia yang saya guna in daily life. for instance, nescafe. this is a must drink. kalau tak, tak hidup la saya malam2. what if, my niat consuming nescafe is not to support israels, but niat dia adalah semata2 sbb nak stay up late so that boleh study. other than that, takde dah niat lain nak tolong israel ke ape. nauzubillah.


so macam mana? what say you?

3 comments:

Adeeologi said...

Ya Allah,mudah2an kejadian semalam(black out) tidak berlaku kali ini.Heh!Sampai terrrple'ot jari jemari i Ya Allah.Ok,pendek story,memang patut kita boikot product Israel dan yg seangkatan dgn manusia bangsat tu.Hukum wajib tak wajib,tetap patut di boikot wpun dlm Al-Quran tak sebut pasal boikot.Biar diorang jadi miskin sebab dah tak dibeli oleh negara lain.Ni termasuk produk dari negara yg president dia dah nak mampush,si bush tak sedar diri!!!Ok takpe,Obama akan tendang kau jauh2 bush!!Kena ingat tu bush!!Tapi kalau Obama ok,tak tau lah samada terus memboikot atau tak.Bush tu bestfriend abisss dengan Israel.Kesian KFC,Mc Donald,Starbuck dan yg seangkatan kena tempias.Ala..Sedap lagi kedai mamak depan sungai Tutong.Tentang nescafe yg buat kita layan buku 24hrs,aku rasa tak minum nescafe pun masih ada cara supaya tak mengantuk.Sepit je eyelish kat eyebrow dengan penyepit baju hahahaha tak lucu pun.Baguslah kan di boikot produk diorang.Sekurang2nya ada ruang untuk kita umat Islam keluarkan produk sendiri.Contoh pertama,diorang ada nescafe,kita buat belimbingcafe.Beza dia,rasa buah tapi ada sedikit rasa caffien.Contoh kedua,diorang ada coke,kita buat manggoke.Beza dia,rasa mangga ber'gas'.Bolehke?Produk diorang juga jadi inspirasi..Huh!!!

ila ni said...

livita & excell tu israel jgk ko?
aku minum gotu nk wi stay up malam2

Iman said...

well i think i do agree with Adeelogi.but then we already have some brands replacing those Zionist brands.Let say Ali cafe and Sarsi?

and i think its not that we boycott those stuff just because we are showing that we are not supporting them.But the fact that they are no one Zionist supporter whose funding those Zionist from their companies' profit.

Which also means, indirectly or directly we are also funding the Zionist movements.

i think~ *_*

 
design by suckmylolly.com