Saturday, March 21, 2009

saya penat.

at some point, i just feel like giving up. this is just sooo tiring.. if u know what i meant..

but...

this is the path that i chose. there is no way i can turn back the time... and even if i could, there is nothing else i think i could be doing..umur dah nak masuk 23 kotttttt... takkan nak terhegeh2 belajar benda lain starting all over again...

seriously, sekarang ni i really tak tau why i pilih nak buat medic ni.. ok la kalau the doctors and teachers tanya, mestilah most of us akan jawab like, erm we want to help people bla bla bla. but honestly, deep down inside, i buat medic because of the money. because i think doctors make a lot of money. ala jgn tipu la mesti korang2 pun yg buat medic ni one of the many reasons tu mesti sbb ni jgk kan.

maybe i'm feeling this way sebab niat tu dah tak betul in the first place kan.

i need inspiration.

ergh. bosan weyyyyyyyyyyyyyyy baca buku baca buku baca buku. nak tido pun takut and kena pikir dulu sempat ke baca buku kalau tido skejap? makan pun sambil baca notes.tengah mandi pun duk recall benda yang hafal sebelum tu.

i need a break. yes, sooooonnnnnnnn.

ok lah taaa~~

2 comments:

ila ni said...

sabar ye elida hanan haji awang
kadang2 ilani md nor juga merasakan perkara yg sama. penat yang tak terluah yg rasa nak stop belajar dan jadi kutu rayau uhkuhkuh.

anda pasti boleh!
ak sabar nk gi rehat & rawat dengan mung

eiraixora said...

Kak..
Jangan give up lagi...
Saya pun pernah nak give up sikit...
Walaupun saya sangat-sangat nak tolong orang..
sebab tu la saya amek profession ni..
Duit tu memang bukan perkara utama dalam hidup saya..
Saya bukan anak orang kaya..
Tapi saya pernah tengok orang mati sebab takda duit nak buat pembedahan...
Saya taknak benda macam tu jadi kat orang lain...
Jadi, saya amik medic ni semata-mata untuk tolong orang...
Saya tak tahu sebenarnya medic sangat susah..
Tapi...saya dah berjanji untuk teruskan..sebab saya tak mahu tengok pesakit saya mati sebab takda duit nk byr utk rawatan...

Dan kak..
Bukan semua orang mampu dapat buat medic..
Ramai orang kat luar sana nak sngat buat medic..
Tapi tak dapat peluang...
Jadi, kita ni yang dah dpt peluang..kita usaha sungguh2..
Saya tahu kak leh buat..;)
Kalau tak dpt inspirasi gak..
tepon arif..:D.Hehehe...
All the best for exam!;)

 
design by suckmylolly.com