Thursday, April 16, 2009

i'm in facebook people!

ok ok so after being asked, pushed, told, forced, influenced etc2 by soooooo many people... i finally signed up for facebook account!

muahahahaha lame i know, orang dah ages ade facebook, i baru nak terhegeh2, but mind you i was just avoiding more distraction ok! but since i am now a desperate housewife, why not signing up now kan?

so people, add me now jugak tak kire!

freakyslurppy@yahoo.com

ok moving on.

well, i've been staying at home with my dad and lil brother alone for a week, since mum and kakliz are working in pasir puteh, so they decided to just stay there during weekdays and only come back on weekends. and bibik has gone home. so the house is as expected, macam kapal pecah..

first 2 days i was home, i slept outside in the living room, because my bedroom *sigh i don't know if u can ever call it a bedroom* was more like a storage room i think.. since then, i slept in abah's room every night..

so yesterday, i was tergolek2 dah bosan tak tau nak buat ape, so i started cleaning the house. OMFG, cleaning my room alone took me half the day, ingat nak kemas bilik bibik sekali, but then after finishing my room terus dah nak pengsan. can u imagine how the room was if i tell u i loaded the sampah in the car nak gi buang and they took one whole harrier? and the room was very2 small macam satu bilik kat mrsm dulu je. kalau bilik tu besar boleh terima la jugak banyak sampah kan..

and later that night i continued cleaning parts by parts in bibik's room. OMG OMG OMG. hah yang ni lagi banyak sampah. hurm malas dah la nak cerita berapa banyak sampah die, but the point is... i think i can be a good housewife la someday. hahah tetibe. tapi betolll. umi came back this evening pun terkejut tengok rumah dah kemas. feewitttt. arif boleh dah nak masuk meminang. ok ok i digresesed hehe.

tapi serious macam best lah jadi housewife. like u wake up at 630 in the morning, then siap2 anak and husband pegi sekolah and keje, pastu kalau i feel like nak sambung tido ke, tido la jap, then wake up, kemas2 rumah, do the laundry, pastu tengah hari masak la tapi husband mesti la makan kat ofis kan, so ambik anak balik sekolah, tapau la KFC ke McD ke, hehe.. pastu balik, suh anak tido ye la penat kan baru balik sekolah, then i duk melepak baca buku cerita sambil layan cite indon kat tv3 *btw, sape tengok upik abu dan laura? kelakar ok!*... wah bahagianya hidup..

gile takde cita-cita nak jadi housewife je..

ok lah. penat merepek. lame kan saya tak merepek. biasa la baru jadi surirumah lah katakan. tengah menyesuaikan diri lagi. hehe.

by the wayyyyy..

esok i'm leaving to perlis to pick up my lil sister nuni. she's done with the matriculation. meaning, when i come back to india beberapa hari lagi, nuni will take over the surirumah job. *ye ke?*

ok lah gotta sleep esok kena bangun awal. hurm tak tau lagi malam ni nak tido bilik sape sebab bilik sendiri dah kemas sangat sayang pulak nak tido kat situ. boleh macam tu?

ok tata!

2 comments:

ila ni said...

hahah ado jgk se geng, jenis sayang nk guna bilik selepas ianya kemas. serious sayang doww nk tdo kt bilik yg br dikemaskan dgn hasil usaha sendiri! :P

menjadi surirumah memang best, aku pong ajeng gok mengalami situasi bgn pagi siapkan anak2 buah, masak breakfast, g amek bdk2 dr skolah tgh hari tu, bwk gi mkn etc, ooohh besnye kehidupan yg rilek!

*aku add mg noww!!!

yanie said...

wah2 elida..
xsaba doh ek nk jd housewife..
mcla..bilenye?hehe..
hurm..mai perlis kow?
bakpo xoyak..eceh..
aku pon kat perlis yg panas neh..
xtehe panas sgt..huhu

 
design by suckmylolly.com