Friday, June 5, 2009

tolong tolong.

sape tau pasal kereta? i mean like the engine and stuff..

i need some help. nak mintak tlg temankan me and neela gi showroom tengok kereta..

guysssssss, tolong kami bantu kami. kami tak tau ape2. nanti kena tipu...........


and yes, in case ur wondering, i plan to get myself a car. a second hand car of course. takde nye mampu nak beli kereta baru2.

cepat mengaku sape tau nak cek2 kereta? cek2 tangki bocor ke ape2 la yg boleh di cek.. cepat mengaku cepat!

9 comments:

IRA said...

omg seriously? serious serious? kite dh lame nak bli kete konon but tah la rase cam impossible but if u really make it happen then maybe i should reconsider because sgt tak larat nk naik auto pegi hosp sume..

hahaha btw how much and what caR? oh sorry not helping here ;p tak tau about engine lalala i just know how to drive je hehheehe

elida hanan. said...

ira haha serious2, tak tipu..
at first kite pun rasa mcm impossible je nak beli kete, but then i found this used car dealer in the internet, called him, and cara dia ckp tu mcm tak susah pun everything. as long as u have the money. org tu ckp u give me cash today, i give u ur car. haha.
so i went to see him just now, choose which car i like, and test drive! haha dah siap jalan2 kat mathikere dah. gile scary.
maybe on monday i will give him all the documents and money, pastu blh dapat la kete tu. die akan buatkan la semua process2 tu, so kite tk pyh buat pape. and lesen pun diorg akan convertkan our malaysian licence to international. so far mcm senang je la.hehe and owh, kite beli kete murah je tak mampu beli mahal2. kite beli daewoo matiz and it costs me around 1.1 lakh.memang affordable la.

punye la panjang explaination, blh wat satu entry pasal ni je. hehe.

IRA said...

ic..eh..awak share ke beli sendiri? and kete tu auto ke manual? nape tak beli tata nano 1st hand je?

waaa bestnye dh ade kereteeeee! bole pegi baptist lambat2 sketttt! kite dh lame tak naik bus pegi baptist ahahahaa asik bangun lambat je keje ;p

elida hanan. said...

kite tak share pun, beli sendiri2 je. at first nak share, pastu ayah kite ckp beli sendiri je la.mmg plan nak beli tata nano tu pun, tp tgk review byk org ckp tata punye kete tak safe. tak tau la tak safe mcm mane kan.
kite beli manual. tak penah jumpe plak kete auto kat sini, especially 2nd hand..

tak sabar gile kot nak g amik kete esok. tp kete kite buruk je. tak cun pon.hehe.

IRA said...

wah beli sendiri..kaya kaya! heheheh ala bawak manual kat india macam penat jer..traffic cam hape kan..oh mmg tkde kete auto kat india ek..wah good luck with ur new car! jealous weeehhhhh! nak jugak! hahahahah

elida hanan. said...

hehe lets see how it goes dulu. kalau cam best, awak beli la jgk. kite dah tak larat nak panjat bas pagi2, pastu kena tinggal, pastu nak naik auto pagi2 dah bau asap. tak tahannnnnn...hehehe..

kite dgr super jr pun ade yg dah beli kete. girl jgk. tp ayah die dtg sini belikan. die beli skoda kotttt.. lagi kayeeeeee...hehe

lilious_superb said...

elidaaaaaaa
mkcik beli keter tk bgtauuuuuu
ala manual ker
br ingt blh try try test drive if manual confirm tkleh hahaaaaaaaaaaaahaaaaaaa

Fefey said...

are u for real babe?
hai tu ckp tk berani..but then..shud be okay..ada kereta..boleh settle down kat sana terus..hahahaha

elida hanan. said...

jen, hihi. kite pun tibe2 je out of the blue, rase mcm dah tak larat nak naik bus and dealing with those stupid auto drivers.. pastu terus determine nak beli kete.. tapi tu la, diorg ade manual je la..
jen jom la beli kete jgk, nnt senang la jen nak g salsa!hehe..

fie, yup babe im for real. like i said, suddenly i just felt the need of a car, pujuk2 abah then tadaaaaa..hehehe..it'll be easier if u come here nnt. i can bring u jalan2.hehe and i can pick u at the airport! haha

 
design by suckmylolly.com