Friday, November 20, 2009

lembab macam siput sedut.

meh sini nak cerita sikit.

kalau korang nak tau, twilight baru start showing kot kat sini. yes, twilight, bukannye nye new moon. twilight ye kawan2. after more than a year. ape punye lembab la tak tau nak kata apa.

but they say, new moon will be released soon, maybe somewhere in early december, marilah kita berdoa, semoga early december ini dia punya show, bukan early december tahun depan.

tu la hari tu kan, masa twilight being released, dia keluar lebih kurang serentak dengan slum dog millionaire kan, pastu buatnye pulak cerita tu menang byk gila awards kan, amik kau, stengah tahun dia duk show cerita tu kat wayang, habis cerita lain dia tak show. ngoi punye kellssss.

speaking of keling2 ni, i went to watch 2012 last monday with the girls. sape yang dah tgk crita ni mesti tau kan, kan dalam cerita tu ckp, actually the indian scientist was the one who discovered about the end of the world tu kan, but then in the end he wasn't even been picked up to board the ship tu kan. pastu boleh la pulak keling2 dalam panggung tu bangga la kan, konon hebat la tu diorang, scientist diorang yg discovered that thing, boleh pulak diorang duk bersorak2 dalam tu, sambil buat bunyi pheewit2 mcm mat rempit mengorat tu.

DUHHHH~~ tu cerita je kot bangang. rasa nak je gi cepuk sorang2 atas dahi, orang nak tgk cerita pun tak senang duk bersorak2 macam ape. nak bising2 gi tgk cerita atas padang la.

tu cerita dia masa tgk 2012.

hari tu, mase nak tgk cerita ape eh dah lupa, the proposal kot, kitorang dah masuk awal2 lagi, mase before start iklan tu lagi, pastu biasa la, keling ni kan memang bodoh bangang tahap superb punye ni kan, ade sorang pompuan ni, dia lalu in front of me, to get to her seat, pastu my popcorn was on my lap, pastu dia boleh langgar my popcorn tub tu dengan beg die yang dia seret nak sampai lutut tu, pastu habis tumpah satu tub popcorn tu atas lantai, pastu boleh tak die tgk, pastu cakap ooppps, pastu blah... so i went like, " EXCUSE MEEEEE!" ...pastu dia pandang2, pastu ckp2 ngn kwn dia, then i saw she went out, so i thought ok dia nak gi beli nak ganti la kan, tunggu punya tunggu, cerita pun start la kan, pastu dia pun masuk, amboi kauuuuu... gi beli popcorn utk diri sendiri rupanya. ahhh rasa cam nak tendang je sekor2 keling dalam tu. to make it worst, her seat wasn't actually in my row, dia punya seat kat row depan mine, so what the hell kepala hotak kau pegi masuk row aku, kau tumpahkan pop corn aku, padahal kau punye seat kat depan? tak ke rasa nak sumpah je sekor2 jadi tikus mondok?

hurm. tu satu hal. ade lagi. jap nak pk.

pastu yang jenis masuk2 je panggung main duduk je kat seat orang lain tak pyh cakap la kan, takleh masuk lambat skit je, mesti dah ada orang duduk, bodoh la tak tgk ke kat tiket kau tu seat kat mana, orang masa beli tiket tu pun dah tengok kan seat kat mana, dia boleh pulak main duduk je, kalau sorang dua takpe la jugak, ni kau tu dah la datang satu kandang bawak 7 orang, pastu tujuh2 tu la duduk seat orang kan. eeeeee...ntah ape ape la keling ni.

ok la tak baik kutuk keling byk2, saya bukan racist ye. ye bukan semua keling bangang. contohnya doctor2 kitorang kat hospital, tu memang gempak hebat gila tabik spring lah, dah la baik. kan orang ckp consultants kat malaysia are like garang nak mati main tengking2 je nurses ke, interns ke. kat sini tak, nak tgk diorang marah postgrads pun susah. semua cam cool je. kan bagus cam tu.

ok lah takde benda nak buat sbenarnye ni, maka terhasil lah entry ini. sekian terima kasih.

0 comments:

 
design by suckmylolly.com