Thursday, July 23, 2009

ah bahagia betul!

yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..

dengan ini saya sungguh berbesar hati mengumumkan bahawa saya telah berjaya membeli tiket kapalterbang Malaysia Airlines untuk pulang ke malaysia sempena hari raya nanti.


wait wait. that's not the point. mcm la aku sorang je beli.

tapiiiiiiiiiii...

few minutes after my online purchase was successful, neela tried to book the ticket as well, and u know what was the cheapest price available for the same date, same flight? Rs29000!!! and i got mine for only Rs18851!


yeayyyyyyyyy... ni la org panggil berbelanja dengan bijak. haha takde kaitan.

tp still rasa bahagia, yg penting balik raya you alll!!!!!

Friday, July 17, 2009

acute appendicitis

1 year back i was once suspected to have acute appendicitis, during which the surgeon suggested me to undergo the surgery right away, but i refused. and alhamdulillah the pain subsided after some medications.

and now, i think i'm having the same symptoms. sakitttttttttt~~~

kena balik ke????


or is it just angin???

nauzubillah mintak2 angin je....

Monday, July 13, 2009

tak puas hati betul la.

baru first internal assessment dah masuk 3/4 of the syllabus.

rilek la ade 2 lagi IA kot.

mane sempat nak baca semua. surgical procedure semua tu, dah la tak pernah tengok. macam mana nak ingat.



dah la tadi keluar soalan medical entomology. kata tak habis belajar lagi, mane nak tau pasal anak beranak nyamuk tu semua.


geram betul la.




hehe. dah tau banyak lagi tak baca, bukan nya nak gi study pun. lalalala~~

Friday, July 10, 2009

pre-exam.

1. apa perasan sekarang
menyampah dgn exam.

2. saya nak makan
masakan melayu yang sedap dan percuma.

3. saya x suka
exam lah.

4. impian saya
nak kawen.muahahahahaaaa.

5. haiwan yg saya tidak suka
nombor satu: ular, nombor dua: gajah, nombor tiga: buaya.

6. saya harapkan
kitorang dapat cuti raya nanti.

7. jika boleh diputarkan masa
saya nak belajar kat malaysia jer, patutnye tak pyh keluar pun matrics dulu.

8. saya pada 10 thn akan datang
saya dah kawen dah ade anak yg chomel dah.

9. hp saya adalah
K7710.

10. saya pernah bercinta sebanyak
banyak sungguh.

11. saya suka pada
arif saya.

12. kawan2 saya
semua pergi kelas, saya je duk rumah konon nak baca buku pastu duk update blog kan. bagus sungguh.

13. pernah dikhianati
ade la beberapa kali.

14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda
takpe tuhan sendiri balas nanti.

15. senaraikan 8 orang untuk di tag
buatlah sape nak buat.

Thursday, July 9, 2009

saya nak saya nak..

saya nakkk...

1.kurussssss. tolongggg....
2.belajar rajin2... exam adalah next week. helppppppp~~
3.tengok transformers. korang, esok transformers keluar tau. tapi tak tauu bileee nak tengokkk~~
4.shopping. tapi takde duitttttt.
5.balik mesia. saya adalah homesickkkkkkkkkk... benci laaaaa..

ok tu jer.

Monday, July 6, 2009

ice age 3.

jiran sebelah rumah saya ni wat doa selamat agaknye. bising nak mamposssssss. korang kalau nak tau, keling ni kalau diorang semayang ke ape ke, macam2 bunyi keluar. kejap mcm orang menyanyi, kejap macam orang menangis melalak melolong..

i skipped my community medicine class today since neela is having a high fever with cough and all, just in case she finally agrees to see a doctor, boleh la i bwk dia.

terpaksa la tahan je telinga sampai keling2 ni habis semayang dia.


btw, sape dah tengok ice age 3? saya dahhhhh. weiii korang kena gi tengokkkkkk. kelakar gila horror lahh. saya paling suka part ni, "talk to the trunkkk"... hahaha.. korang mesti tak paham. kena g tengok dulu.. hehe best best..

Saturday, July 4, 2009

kecewanyaaaaaa~~

ah hampanya tadi keluar nak tengok ice age, sampai2 ticket yang kitorang booked earlier today dah direleased sebab sampai lewat 5 minit je kot. tp sebab it was a fast selling movie kot. sebab tu terus sold out. nak beli ticket for shows on sunday pun dpt seat depan2. ah seat depan2 pun jadi la sebab pasni dah tak de masa nak keluar sebab dah nak exam.

since dah taktau nak buat ape, nak jalan2 kat garuda tu pun dah bosan kot, we decided to go to UB city. makan2 kat sana. and the seronok part is sebab asri was the driver. sedap je la kan cakap nak gi mana. kalau harap i yg drive, bukan kata sampai lambat 5 minit, sejam lepas tu kot baru sampai. hehe.. lepas ni boleh la suruh ko drive lagi. hehe..

arif is going back to kelate tonight for his collegue's wedding. sedihnye. u know since blajar kat india ni, selalu terlepas special occassions. bukan la wedding kwn arif tu. i mean like my classmate's wedding, tunang la ape la.tak best betul la..

ni pun tak sure lagi raya ni boleh balik ke tak. kalau dapat tukar tarikh exam and cuti boleh la balik... taknak laaaa raya kat siniiiii...

ok lah, entry takde motif pun ni. nak tido tapi mata tak ngantuk. sms arif pun tak delivered. entah dalam hutan mana entah tu.

tata people!

Thursday, July 2, 2009

gigi aku.



korang. ni lah gigi aku. memang dia keluar2 tu jadi berlapis2. lintang pukang. sape yang tak penah tengok gigi aku, tengok la. aku tak jumpa la gambar lain yang ade nampak gigi. maybe betul kot orang cakap aku ambik gamba semua nak cover gigi berlapis aku.
kesian gigi aku. dia elok je berjasa kat aku, tak pasal2 kena kutuk.
tapi, bak kata cikgu aku, it's better to be squint than blinded. aku pun macam tu la. baik aku ada gigi berterabur dari rongak.
tak kisah la orang nak kutuk pun. tak kisah la gigi aku ni menyakitkan mata orang tengok pun. tak kisah la gigi aku ni buruk sangat sampai orang tak nak tengok pun still ternampak2 jugak. sorry la kat sape2 yang sakit mata sangat tengok gigi aku buruk sangat. aku mintak maaf banyak2 bagi pihak gigi aku.
okey? peace no war.

sincerely,
gigi elida.

yeayyy!jerit cara slut sikit.

ice age 3 dah keluar kat sini. sape nak join gi tengok, jommmmmmm.

anyway, we had a final futsal match with the junior team just now, and we WON! cayalah korang.

and as usual, i masuk padang at the very last minute la kan. tolong buang masa. hehe.. tu pun atas permintaan hangat paden. haha. good game la korang. yang penting, we had fun, kan?

and owh... we're having the first internal assessment in another 2 weeks. yet banyak gile la pulak movie baru keluar kan. macam mana ni??????

Wednesday, July 1, 2009

manusia manusia.

ok kawan2. update! sepanjang pemergian saya menonton terminator, the god's angel has returned with a new comment.

tapi this time i malas nak copy paste, so i just approved it there. sape nak baca, bacalah. i don't care.

just so u know, form 4 is like what, ermmm 7 years back? mannnnn, 7 years!!! grow up and move on la. stucked in the past ke kau ni? ape zaman kanak2 kau ni tak happy ke dah besar2 jadi macam ni?

kenapa nak sakit hati sangat ngan aku ni? ngan GIGI aku pun kau sakit hati ke??

entah la aku tak tau nak cakap macam mana, tapi kau boleh jadi cikgu grammar kot kat sini. sebijik2 salah aku kau carik. nanti betulkan la eh mana2 grammatical error yang ade ni eh. english aku berkarat, tak pandai macam kau.

ok this is the last entry i'm gonna comment about this. u wanno go on with this battle, help urself. u're on ur own. kau meroyan lah sorang2 kau.

tapi kalau kau betul2 berani, datang depan2. cakap ngan aku ape kau tak puas hati. tunjuk sape kau. okay darling? aku kan slut, cakap mesti lah cara slut. ye tak?

ok tataaaa~~

so now i'm a bitch.

hello kawan2. sape yg betul2 kawan saya je baca ni. kalau tak, sila blah. okey?

i just came back from the class, and as usual, turned on my lappy, signed in my facebook and blogspot and all. and look what i came to when i was about to moderate the comments.


"Footprints of an Angel??

Footprints of a BITCH more like it

apathy-of-elida??? causing agony to other people je. Bitch"


dah start pulak dah. hey come on la. nak cari gaduh sangat, cakap depan2 la. if u really have the guts, why restrict me from viewing ur profile? who cares if i'm a bitch? it seems like u care so much. why? sebab aku lagi bitch dari kau? haha. hell yes i'm a bitch, and what are you? god's angel?

ah ko nasib baik sebab aku malas nak layan. enough la wei with bad-mouthing2 ni. korang ni dah akil-baligh ke belum? cuba hidup bermoral sikit. kalau suka orang tu, suka la. kalau tak suka, duk diam2. orang tak kacau kita, kita nak kacau orang kenapa. binatang pun reti bahasa tau tak, kalau kita tak kacau diorang, they will do no harm to us. even stray dogs kat sini pun reti semua tu. ke kau ni lagi keji dari tu? SO PATHETIC.

yes, kau. pathetic.

dah, gi main jauh2. kalau kau tak suka aku, yang beria baca blog aku apehal?

dah, aku nak keluar gi tengok terminator. ko nak ikut bitchhhhhh??

 
design by suckmylolly.com