Friday, October 30, 2009

bila dah perasan.

orang ni.. susah kalau dah perasan..
tengok muka sendiri pun... nampak cantik...handsome je...

pastu bila ada 2-3 org layan dia... mula lah ingat semua org kat dunia ni suka dia..

pastu bila the truth revealed..yang orang ni sebenarnye menyampah geli geleman tengok dia yang perasan tu... mula lah melenting... kutuk orang balik...

orang lain ni.. tak kisah pun dikutuk... sebab orang lain... tak perasan macam dia...

pastu... bila dah perasan ni.... susah la... dalam dunia ni... dia je yang pandai.. hurm... dpt distinction ke hari tu? dah suka2 hati panggil orang lain bodoh kan?

susah la... bila dah perasan...

takleh terima kenyataan yang ada orang geli dengan dia... GELI ok.... yang tahap macam nak muntah bila tgk gambar dia tu terus tekan 'X' menyesal aku tgk gambar kau sure jadi nightmare...

tu la... susah...


bak kata abah... orang ni.. baik kena tindih ngan kayu balak daripada tindih ngan perasan! tak paham sudey.

Monday, October 19, 2009

stop and think.

ah ade lagi.

just a quckie.

i just read a new entry from an old buddy of mine, when i was in sains pasir puteh, ilani.

and after sooooo many years, we finally met again last raya when she came to my house.

ahhh tetiba rindu kawan2 pasir puteh.

read here.

every single word she wrote was true. sometimes i think we tend to be less responsible as we grow older. remember when we were in high school? pmr was a freaking nightmare. need i say more about spm? macam nak mati takut masa tu.

those days, every exam counts. tak kira la ujian ke, exam betul2 ke, mesti nak buat betul2, study macam ape. but look at me now, semua tak heran. end-of-posting exams memang tak heran langsung lah. bila nak final baru la nak freak out, ingat tuhan semua tu.

speaking of ingat tuhan, pun ye jugak. dulu masa kat sekolah rajin je sembahyang hajat, baca quran and all, *tp admit la memang kuat gila ponteng surau esp kat mrsm*... but the point is, ponteng surau pun kat bilik still wat solat hajat, solat jemaah etc.. tapi bila dah habis sekolah, semua tu entah ke mana.

what actually happened?

entah la. like i said, i tend to be less responsible, care-less about these things.

why can't we be like when we're in high school?

a short one.

hey all!!

it's deepavali here, and u know, like our raya in malaysia, diorang kat sini pun main mercun yang tak ingat dunia tu. and mercun kat sini is legal, during festivals of course.

and we have cuti 3 days in a row since saturday, which is heaven u know! haven't had long weekends since april i guess, u can imagine how good it feels kan. bangun pagi tadi dah tak tau nak buat apa dah.

anyhoo, last night me and some friends turun padang main mercun jugak. which was super duper funnnnn!!

tengok vids kat facebook je la eh..



btw, i just can't stop listening to already gone by kelly clarkson.

Wednesday, October 14, 2009

innalillah.

if u guys haven't heard, there was a malaysian student killed in a car crash here in india, yesterday.


read here.


and i am now feeling scared more than ever. if u have seen how crazy these indians are on the road, u'll know what i mean.


nauzubillah.

ya Allah, selamatkanlah hamba-Mu ini dan rakan-rakanku dari sebarang kesusahan, sepanjang kami berada di sini, dan permudahkanlah segala urusan kami. Amin.


and some of my friends are busy helping to send jenazah back to malaysia tonight, god bless them. if such things ever happened to me or my relatives or my friends, i would also want them to do same thing. nauzubillah.

Sunday, October 11, 2009

i'm missing all these sorts of fun!












the beggar and the tinted mirror.

hey there.

it's been a while, isn't it.

well, i've been back in india since a week ago. and lot of things happened in this one week.

we finished our surgical posting last friday. which is a big relief. sangat tak suka. actually semua benda pun tak suka, ape je yg suka???

hurm.

ok nak cerita.

kalau korang nak tau, kat sini adalah sangat2 banyak beggars especially on the roadside, near the traffic lights. u know like when u stop during the red light, diorang akan dtg serbu like lalat hurung sampah tu. especially this one traffic light near my house, which i have to lalu everyday everytime i keluar and nak balik rumah.

and these beggars adalah sangat annoying ok. jenis yang ketuk2 tingkap kereta korang ni and selagi korang tak bagi duit selagi tu dia tak blah. tambah2 lagi dia tengok satu kereta ni penuh ngan foreigners kan, lagi la mengada2. siap ada satu hari tu, i gave the beggar 50paisa which is around 5 sen la kot *haha gila kedekut*, i put the coin on her palm, pastu when she looked at it, dia marah kottttttt. apekahhhh?? aku bagi pun dah cukup baik kotttt.

ok la bukan nye nak kedekut ke ape, tapi i seriously think that orang2 yang mintak sedekah ni actually they're capable of buat kerja. if they can stand the heat throughout the day berdiri je kat traffic light tu tunggu orang stop nak minta sedekah, of course they are more than capable of buat kerja kan? but maybe sebab their country dah sangat ramai penduduk so they end up takde kerja kan. entah la. tapi kalau orang tua yang dah bongkok sabut tu dtg mintak sedekah, of course we do not hesitate to give some money kan. yang i paling menyampah is yang jenis bawak anak kecik, pastu duk tunjuk2 anak dia kat kitorang suruh kitorang kesian.

and last thursday adalah sanagt tak tahan ok.

we stopped at the traffic light, and as usual laaaa dtg la sekandang ni menyerbu my car. most of them were selling toys and stuffs, so tak kisah la.

pastu came this one very young lady, younger than us i think, carrying a baby, around 9-10 months, pastu duk ketuk2 la tingkap belah front passenger seat ni, where neela was sitting. mula2 kitorang taknak bagi la kan. buat bodoh je. sekali dengar la suara budak kecit tu mumbling2 like all babies buat tu kan, tengok2, budak tu duk penyek2 hidung dia kat tingkap kereta, dengan hingus meleleh kat hidung tu, and can u imagine dia punya hingus tu dah melekat2 kat cermin tuu?? arghhhh. and neela cepat2 la keluarkan duit bagi dia, dengan harapan that she'll go away la kan.

tapi eh eh perempuan ni memang tak reti bahasa betul, dia g ketuk2 tingkap belakang pulak, where fara and yulie were sitting. orang dah bagi tu blah je la kan, nak lebih2 pulak. pastu kitorang buat tak layan lagi la kan, sekali budak kecit tadi tu buat lagi teruk. dia duk lekat2 muka dia kat cermin tu, ni bukan setakat hingus, ngan air2 liur sekali meleleh2 kat tingkap kereta tu ok. ok nak marah gila nak mati ok. and luckily the light turned green pastu, so kitorang gerak je.

sangat menggelikan ok kalo korang tgk kat tingkap my car tu. yulie kat belakang ni memang dah bunyi uwek uwek dah nak muntah. memang tak boleh tengok la serious nak muntah. and i wasssss very very mad sampai menggigil tangan, nasib baik puasa, rasa nak sumpah seranah je perempuan tuuu.eeeee...

and cuba korang teka sape yang kena basuh tingkap tuu?? me??


hehe. mestilah tak. thank god i actually hire someone to wash my car every morning before i left to class. so the next morning i came down and tengok2 dia dah basuh dah. hehe.

pastuuuu.... since last thursday was the kemuncak of these beggars punya hal, i really determined to tint the mirror. nak yg gelap habis tu so that diorang tak nampak pun kitorang kat dalam ni.

so i sent the car to get it tinted yesterday, and org tu cakap murah je, it costs me Rs750, which is around rm60 je for one car. i asked arif, pastu dia cakap murah la kan dah kat malaysia dia buat pun beratus2 kan.

so yesterday evening i pun pegi la nak amik balik kereta tu, ok memang gelap habis la kalau dari luar memang tak nampak langsung pun orang kat dlm tu kan. ni ala2 kereta bawak perdana menteri ni. cuma kereta je tak class langsung hehe dah la kereta buruk. ok ok. pastu i masuk la dalam kereta tu. aiseh. dia punye tinted ni gelap dari luar, dari dalam pun gelap jugak. hahaha. tapi tak la segelap kat luar tu, tapi still it its dark la dalam kereta tu. paham tak? kiranya kalau i bwk kereta in the daylight pun, dalam kereta tu still gelap ok. siap rasa claustrophobic lagi. haha macam mana tu.

when i was about to reach home, it was almost 7 pm, so kat luar dah gelap la kan. *fyi kat sini pkl 6 macam pkl7 kat msia*... ahh susah la pulak nak drive sebab i cannot see the side mirror clearly. macam mana tu?i can only see the headlight of vehicles je, kalau ade motor ke kete ke tak pasang lampu, memang tak nampak la. so macam mana???

tp i tak selalu sangat keluar malam kan, so tak kisah sgt, tapi i was thinking of scraping it off je, kalau susah2 sangat nanti. arif cakap boleh cabut sendiri je benda tu.

tapi mcm membazir duit je kan. tapi tak de la membazir sgt sbb murah je kan. tapi membazir la jugak sebab kalau tak tu dah boleh jd duit belanja i for one week. tak pun minyak kereta for more than one week la kan. haishhhh.

banyak gile tapi.

ok lah tu je nak cerita sebenarnya.

till then, peeps!

mwax!

Friday, October 9, 2009

tersilap2. gambar raya.betul2 punye.

owh i just realized that the link that i've put up for my gambar raya is actually a link for one gambar only.

hee hee.

here's the new link. click kat sini ok. kalau nak tengok. taknak tengok takpeeeee~

Friday, October 2, 2009

piccas!

for some of gambar raya, click here.



laterrrrr.

 
design by suckmylolly.com