Friday, November 5, 2010

it's the wedding

i am bored.

let's talk about the wedding shall we?

erm.. to begin with.. since i think it is kinda official now.. boleh la kot nak tulis kat sini when is the date kan.. so insya Allah, the wedding is going to be on the 15th of april 2011 (friday)..that is the reception.. for solemnization still macam tak sure, because the initial plan was to do akad nikah on the friday morning, and the reception will be on the afternoon after sembahyang jumaat.. tp lepas fikir2 umi cakap takut rushing, because the akad will be at my house in kb, and the reception insya Allah will be in pasir puteh.. plus umi takut kalau buat akad pagi tu, nanti takde orang kat dewan tempat reception tu in the morning, taktau ape jadi kat sana kan.. and some more, buat hari jumaat ni jadi macam rugi masa sikit, sbb tengah hari tu ada friday prayer kan..
so bila dah pikir2 macam tu, ingat nak tukar la buat akad nikah on malam jumaat tu.. i mean hari khamis malam jumaat.. tapi, that will be difficult for arif's side pulak, since masa tu kan bukan cuti sekolah, his nieces and nephews will miss banyak hari sekolah la pulak kan.. so psl solemnization ni mcm pending lagi because my mum is yet to discuss this with his mum..

ok.. venue pulak... as mentioned la kan, akad will be at my house je, or maybe kat masjid kat rumah tu je la, most probably dekat masjid kot, sebab kat rumah tak nak decorate2 sgt, maybe hias bilik je sikit2 and tu pun maybe hias sendiri2 je... and the reception will be in pasir puteh, to be exact dekat dewan sekolah umi, kenapa dewan sekolah? haha macam kelakar je kan dewan sekolah.. sebab nyee, kat kelantan macam tak banyak dewan yg available and suitable for wedding ceremony ni, yang selalu org buat is dewan gelanggang seni and one more tak ingat dah dewan ape, tapi macam tak best je jugak... and umi pun kalau boleh this time round die taknak dah buat wedding kat rumah, sebab my house area tu susah nak parking, plus dengan rumah bersepahnye lepas wedding tu semua kan, tak larat nak kemas lepas tu.. so dewan sekolah menengah sains pasir puteh it is! hehe.. insya Allah kalau umi tak kena tukar la kan hehe...

and for arif's side, majlis bertandang will be on the next day, that is the 16th april... kira sekali harung je la, weekend tu terus settle semua. kenape?? sebab yours truly punya cuti ni laaa, kan MSU kesayangan ni baik gileeeee... bagi cuti tak agak la kan.. cuti sem pun seminggu je.. paleotakkkk die la kannn...

ok sambung balik hehe.

ok ape lagi.. step by step.. kad jemputan.. hari tu dah beli kat bandung, cuma tak print lagi.. boleh je nak print terus kat bandung, which is quite cheap la kan, but then, die nak masa sebulan, and later they will ship la kan kad tu semua, tapi ade orang cakap nanti kastam macam leceh jgk so maybe kena byr extra lagi... and plus masa kitorang pergi tu tak prepare pun lagi ape2 wording utk kad tu, and peta and all... so better print kat kelantan la kan. lagipun print kat kb, insya Allah we can get them printed for free of charge hehe thanks to mr lee haha.. tak kelakar pun

and what else?

ok pelamin and make up.. hari tu masa balik dah pergi book siap2 dah... design tu tak sure la lagi, sebab design2 ni kan boleh tukar2 je, kalau nanti dah ada design lain yang kite suke, boleh tukar... yg penting cuma nak reserve the date je la.. so kat situ dah settle dah insya Allah, sebab dah byr deposit semua tu.

baju pulak. baju ni mcm pening... tapi tak la pening sgt... sebab baju nak sewa je, tak mampu la nak buat baju mahal2 kan hehe plus i've found this one baju that i really like, perfect colour and perfect design.. suka sangattttt.... hehe... and baju ni kitorang sewa kat kl la, sebab baju2 kat butik kat kelantan ni ya rabbi... bukan la semua kan... tp mostly la... entah la... ropol2 kat lengan la.. pastu yang paling tak suke is, kat sleeve tu macam jarang.. tak sukanyee.. memang la boleh pakai inner kan.. tp it wont look that nice la... kat kl mcm byk sikit option, byk la yg memenuhi cita rasa sikit kan... tapi tu la, dah cantik, tak jadi murah la kan baju tu.. kalau macam kat kb, if tempat yg book pelamin tu, harga utk sepasang baju for rent is like less than rm500 la, paling mahal pun maybe rm600-700 je for both lelaki and perempuan, but dekat butik yang kitorang ambil kat kl ni, harga sepasang is rm1800, for both lelaki and perempuan and accessories.. and kalau baju yang simple2 for akad nikah maybe, is rm800 sepasang... see the difference tak? beza lebih rm1000 kottt.. tapi sebab nak puas hati kan... takpe la.. dah la tak tempah sendiri dah baju, pastu buruk pulak tu..tak nak la macam tu kan... and some more kitorang dapat diskaun banyakkk la jugak dekat butik tu sebab the owner is kakliz's friend and was my mum's student.. so takde la mahal sangat jadi nye..

what else..

ok hantaran. hantaran ni pun pening jugak sikit2 hehe.. sikit je la.. sebab at first nak bagi 7 balas 9.. dah settle dah fikir nak bagi ape nak cukupkan dulang and all tu, tiba2 arif cakap umi dia nak tambah pulak, dia nak bagi 9, sebab last time masa bertunang dah bagi 7, so masa kahwin nak bagi lebih la sikit kan.. so 9 berbalas 11 la it is.

so jadi macam kena tukar2 lagi la kan, bukan la tukar, i mean kena tambah la lagi kan.. dah la nak bagi 11 barang kat org laki ni mcm susah kotttt... ape sangat barang yang boleh bagi kat orang laki kan.. tp so far, dah ade la few things yang kitorang dah beli. let's make a list nak?

for him :
1. cincin (wait, yang ni masuk dalam hantaran ke? ke bagi masa akad nikah je, so tak kira sekali?)
2. wallet and belt. wallet dah beli, belt je belum. susah ya rabbi la nak beli belt kat arif ni. dah la hari tu ade ke die nak belt dekat topshop tu yang buckle besar gedabak funky2 tu? haha
3. kasut. ok dah settle, ni pun satu, nasib baik tak leceh mana. kalau tak beli kat bata je baru tau.
4. perfume set. yang ni nanti la kan. last2 minute pun boleh beli ni.
5. kemeja and pants. dah suruh dia survey sendiri and beli la nanti.
6. jam. yang ni tak sure, nak bagi jam or nak tukar dengan benda lain.
7. gps. arif dah survey2. tp beli dekat2 nak kahwin nanti la.
8. quran and sejadah. ni pun beli later lah.
9. kain baju melayu and sampin. kain baju melayu dah beli kat bandung hari tu, sampin umi nak belikan nanti,
10. shaving set. yang ni maybe la. rasanya jadi kot.
11. makanan.. either kek or buah or pulut kuning or whatever lah nanti nak fikir. ingat nak bagi macaroons tapi arif tak nak pulak. bagi baulu je baru tau.

for her:
1. cincin
2. handbag and kasut. both dah settle hari tu.
3. make up set. pun dah settle. we got a very good deal dekat estee lauder hari tu.. sukeeee
4. body care set. yang ni tak beli lagi. tapi hari tu dah tengok dekat crabtree and evelyn.. ok la jgk... kalau tak pun maybe l'occitane kot.
5. jam. ni pun tak sure jugak nak tukar dgn something else or not.
6. kain pasang. thought of nak beli kain lace kat bandung hari tu kan, tp diorang semua cakap bagi kain lace nak buat ape lagi kan, sebab kitorang bukannnye jenis pakai lace buat raya tu semua. meriah sangat kan.. so beli kain for kebaya tu je..
7. telekung, sejadah and quran.
8. makanan. taktau la dia nak bagi ape.
9. makanan jugak kot. tak tau jugak. or maybe kitorang asingkan la kasut and handbg tu. so kasut duk sini.

tadaaaaa. tu je preparation nak kawin kitorang.

eh lupe.. doorgift lagi satu.. tapi dah malas. sambung lain kali la pulak hihi..

kalau ade sape2 nak bagi cadangan ke, nak suggest kat mana nak beli cincin ke, sile2lah eh, this time ingat nak bagi cincin platinum pulak kat arif, sebab last time dah bagi palladium..
pastu kalau nak suggest what doorgift is nice ke, amatlah dialu2kan..
tata!

Saturday, October 23, 2010

congratulations bestie!


041010 marked the day.

i am happy, i am proud.

congratulations bestie. u made it, u did it.















congratulations, noor afienna!




when is my turn? :o

Test yang ni pulak

Sent from BlackBerry® on Airtel

It's a new thing.

Taddaaaaa..test test jadi ke tak..
Sent from BlackBerry® on Airtel

Friday, October 22, 2010

kembali bersiaran!

wuwuwuwuuu... long time no see eberybodyyy...

well... ni pecah rekod niii... punye la lama tak mengupdatekan diri kan...ingat nak delete terus je blog ni.. tp macam syg la kan, since i first started it sebab kunun nak buat2 kenangan la zaman2 belajar, zaman bercintan cintun ni...

anyway, where should i begin?

my last post was about me tergedik2 tgh excited nak balik raya tu kan. so let's begin from there. anyway, i think this is going to be a long entry with lots of pics...

so, exactly 2 days before the aidil fitri, i left bangalore once again...*i went back sekejap masa awal ramadhan, remember?*.. sampai lcct after midnight, and terus gerak balik kelate with encik tunang hihi.. and as expected la kan, highway jam tak hengat dunia la kan...

and to make it worse, i was vomiting now and then through out the journey, sampai arif dah bising2 dah bila nak sampai ni kejap kena stop kejap kena stop hehehe.. pastu tak sampai 2 jam dalam kereta i fell asleep, jaga2 je tengok dah takde jem dah.. bagus kan dapat co-pilot macam saya ni.. and we reached kb safely around 12 pm the next day, which was the last day of ramadhan..

so syawal came..

tak tau la nak cerita ape pasal raya hari tu.. just let the pictures do the talking la eh..

pagi raya.. everyone was getting ready..

isn't she the cutest?



ayahanda dan bonda.

kami-kami yang tidak berkahwin lagi.

arif datang makan2.

saya pulak pergi rumah dia makan2. and brought nuni along.

tahun depan mungkin kah akan berada di sini di malam raya? haha *gulp*

hari raya kedua.

kan dah ckp budak ni comelllll.

tu je gambar raya. basically masa raya hari tu i didn't get much time to visit rumah kawan2, sebab on 4th day of raya saya dah balik india. buttttttt, this was nevertheless a warm and nice raya celebration, considering it as my last raya sebelum bertukar status ni hihi...

ok. what else. jap nak recall.. ok so i came back to india for 2 weeks, and on the 2nd week tu, we were supposed to have exam, but then it was cancelled, and so were the classes, leaving us terkapai2 takde exam, takde kelas, so apa lagi. mula la meroyan tak senang duduk kan. it was tuesday when the setoopid people announced that our classes were cancelled, and my flight back to malaysia was supposed to be on saturday night. rugi weh 4 hari kat malaysia is heaven. mana boleh jadi. call malaysia airlines to change my flight, to no avail. apparently my ticket was the lowest of the low fare, so no change could be done to it. pikir punya pikir, pejam mata, kira bajet, telan air liur, tarik nafas panjang2, takpe la kira burn la few hundreds ringgit, and sekali lagi tarik nafas dalam2, beli tiket air asia balik malaysia on the very next day, that was wednesday. yes when it comes to balik malaysia ni, saya sanggup berhabis duit. believe me when i say, i would do anything not to spend any more day in india ni. korang kena datang sini, belajar kat sini, duduk sini, deal dengan keling2 ni for 4 years, then u will understand what is it about india that i hate so much..

ok emo pulak kejap. ape dah nak cerita tadi.. ooo eh so macam tu lah. 10 days after my raya holiday, there i was on the plane, leaving bangalore for one more time ahhhh.. 3 kali balik malaysia in 1 and half month duration.. jangan tak tahu, sampai kan the immigration officer at the airport pun tanya kenapa banyak kali sangat balik ni.. ape kau ingat negara kau ni best ke nak suruh aku duduk lama2???

eh emo balik.

ok sambung2.. dah balik malaysia lagi sekali.. ok this holiday specifically was very important, since in these 2 weeks, i *me and arif actually* managed to get our wedding preparation ready banyak la jugakk.. settled a lil bit pasal pelamin and make-up, a lil bit pasal baju, a lil bit of hantaran *banyak weyyyy nak kena beli kat arif ni tak aci ahhhh dah la die punye macam best2 je*..

pastu kitorang *parents, adik beradik, arif and i* went to bandung for shoppingggg... ok kat bandung settle la pasal kad jemputan and door gift... seriously rambang mata la pilih kad jemputan kat sana ok. dah la murah dia ya rabbiiiii... macam nak beli semua jenis kad yang ada kat situ... pastu dengan door gift die yang super comel tu, aihhhhhh macam nak beli banyak2, tapi simpan untuk diri sendiri je... tapi tak tipu la, murah sesangat ok..

layan gambar sikitttt...

ala nak upload gambar tak boleh pulak blogger ni buat hal la pulakkkk... layan gambar kat facebook je la ehhh...

ok malas dah la nak sambung.. banyak lagi nak cerita sebenarnya... about the wedding preparation, the wedding date etc.. tapiiii i have a major presentation to be prepared now, so there goes the priority la kan.

till then, ok bye!

Tuesday, September 7, 2010

balik jommm

hai!

well... dah nak raya kan..sedar tak sedar dah nak habis sebulan kita berpuasa. *apsal tiba2 wat ayat skema ni slaps forehead*

anywayyyy.. i have nothing much to say... just selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin atas semua salah dan silap saya, especially if ada termengumpat, terlanjur kata dekat blog ni or anywhere else..

to those celebrating the eid in kelate, jemput2 datang ke rumah saya ok. bila2 pun ok.


layan gambar skit kayyyy... these are taken during the iftar with my batchmates and semalam kluar bukak puasa with the girls. yang mana gambar tak cun tu amik ngn bb la tu.











selamat hari raya ok. insya Allah saya balik petang esok, and malam esok terus gerak balik kb from lcct dengan tunang tersayang cewahhhh.


p/s: raya tahun ni dengan raya tahun depan insya Allah tak kan sama lagi. siapa tau raya tahun depan entah2 dah tukar status. *hint hint*

Sunday, August 29, 2010

omgee!

hello all!

waahh it's been almost a month isn't it? teruk kan, nak blogging sangat, pastu tak update2. tp memang bukan elida hanan la kalau tak hangat2 tahik ayam ni kan...

anywayyy... things have been great... at least most of the things.. takde la semua benda pun great kan... duk india ni impossible la nak bahagia dan gembira je sepanjang masa...

to story mory, i went back home ermm seminggu yang lalu kot? eh ke 2 minggu yg lalu? awal2 puasa hari tu la, for 5 days... hehe.. seronotttt... it was never planned, just randomly je i told abah that saya nak balikkk... then abah ckp, balik la, tiket mahal tak? and cepat2 check tiket then tiket air asia was like less than RM500 kot masa tu, so abah pun ckp ha balik lah kitorang sponsor tiket.. muahahahah kecik tapak tangan satu india saya tadahkan....

speaking of balik hari tu, i really think my mum is a supermum... i did tell her earlier before i balik tu, that i wanna bring back some frozen cooked dishes, for my buka puasa here, sebab macam tak larat la nak masak everyday after balik kelas kan.. tengok kauuu, sekali dia masak 15 kgs of lauk pauk kotttt.. sampai sekarang tak abis2 lagi lauk pauk dia masak tu.. heaven kot.... tiap2 hari bukak puasa masakan mak kannnnn... buat2 pulak duk perantauan macam niii... memang syahdu lah...

sometimes i terfikir la kan, how did she do it... pagi2 dah bangun awal2, since dia ulang alik to her school in pasir puteh, which takes about 45 minutes kot from our house. then balik rumah dah petang, terus masak for us, especially during bulan ramadhan ni.. that day, dia balik sekolah, rehat kejap, semayang and all, then terus masuk dapur... dekat2 nak maghrib i went to the kitchen, tengok dia dah siap masak lauk for buka puasa plus few lauk yang i nak bawak dtg sini tu... alahaiii... sebak kot rasa... bukan tak nak tolong, tengok2 dia dah siap masak kot...

i think, mums would just do anything for their children kan?

kadang2 saya terfikir lagi *banyak kot benda aku pikir*, bila saya dah tua nanti, will i ever be as good as umi? dah la kerja, pastu kena jaga family, pastu tak masuk tang dia duk menggila jahit manik lagi.. ni lagi satu more of hobby dia la kot... jahit manik... baju kitorang ke, baju dia ke.. memang dia lah yang jahitkan manik2 tu... dah la die ni jenis yang nak meriah aje, baju tak boleh la kan plain je takde manik ape... kagum lah kat mak sendiri macam niii... haha..

tp tu lah... dah la mak2 ni kan macam pandai je pack2 barang kalau nak travel kan, leave it to me, memang main campak je la kan dalam beg, baju 3 pasang pun jadi tak muat dlm beg sebab tak reti la nak lipat kecit2 cantik2 ni kan... mesti nanti bila dah dapat anak, bila diorang borak2 ngan kawan2 dia pasal mak diorang, mesti anak i ckp, "mak aku sampah gile weh, nak pack baju aku dalam beg pun tak reti".. waaa teruk terukk...

dah la cakap pasal mak2 ni... sebak pulak tiba2..

anywayyyyy... saya balik lagi tauuuu next week.. for raya insya Allah.. tapi sekejap je la.. 8th till 13th of sept.. insya Allah sampai kl midnight 8hb tu, then will be travelling with arif to our hometown... seronottt jugak... doakan perjalanan kitorang selamat yerrr.....

and pastu kan pastu kan.... 26th sept nanti balik lagiiii muahahaha... sebab tu memang cuti end of semester la kan... yang ni best la sikit sebab balik for 2 weeks kan... oh yeahh... memang kerja duk hitung cuti je la sekarang ni kan...

hurm... i think that's all for now. since entry ni banyak cakap pasal umi, nak la letak gambar umi tapi tak jumpe la pulak, ade yang ni je.. hehe


eh umi tak ready la pulak.


ahh this is better..


ok chow people!

Tuesday, August 3, 2010

oath..

i promise, i'll be a good doctor someday, insya Allah.

not a very long way to go, baru sekarang nak rasa inspired.

sempat lagi sempat lagi nak insaf sekarang. sempat sempat.

Wednesday, July 21, 2010

saya nak kawin.

hi all!

haha tajuk je tu, takde kaitan pun.

lama sungguh tak mengupdate. kemalasan melampau.

anywayyy, this is going to be quick.

sebagai persediaan untuk kawin, *hahaha slaps forehead* arif and i are selling some cottons and chiffons from india, do have a look ok. please please pleaseeeee... banyak pahala tolong orang nak mendirikan masjid ni *slaps forehead lagi sekali*

to view kain2 tersebut di atas, click here ok. nanti saya rajin, saya upload terus kat ni. kalau tak upload2 jugak tu maknanya tak rajin lah tu.

beli tau beli tauu!

tata!

Tuesday, July 6, 2010

hoiiiii luuu

hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

aku geram dah niiiiiiiii.

masuk kali ni dah berapa kali la kau duk cuba nak access email aku haaaaaaaaaaaaaaa???????

bangang ke ape kau niiii??? takde pape pun la dalam email aku tu, yang kau beria sangat nak hack2 ni apesal haaaaaaaaa???

jenuh la sebulan sekali kot kena renew password. dah mati akal dah nak letak password ape. kau takleh nak hack, yang kau pandai2 nak pergi reset password aku apsal ah? bukannye kau boleh bukak pun email2 aku yang lain tu ergghhhhh.

otak ada ka?

nak kata ada guna online banking ke ape ke, takde maknanya. cimb click pun takde. maybank2u apetah lagi, acc maybank pun takde. account vijaya bank ni toksah nak harap la, takde pun service2 online ni.

dah dah la tu, give up la. jangan jadi bodoh sangat.

sekarang ni macam aku pulak yang bangang. nak marah, tapi tak tau nak marah sape, sebab tak tau sape punye keje kan. lepas kat sini lah labuuuu.

bak kata arif, kot2 orang baru belajar nak hack2 ni, dia try my email dulu. alaaaaaaaaaaaaaaaaa... nak hack, hack la email orang2 penting dalam negara ke. ni hack email aku. takde bendanya. email barang2 yang aku beli online ade la. buang karan je.

dah. nak gi baca buku.

Saturday, June 26, 2010

hi i'm back!



hello everyone!

haaa dah lama gila kan saya tidak mengupdatekan diri.

don't blame ni, blame encik syaitanirrajjjiimmmm nih suka kacau2 suruh org jadi malas. ish

anyway, my last post was before parents and adik2 came visiting me kat sini kan.

well, to cut it short, we did go to mumbai, and to my surprise, eeeee tolong la tak payah gi mumbai dah pasni. u know, india is india kan, slums are everywhere, we've seen lots of them dekat bangalore kan, but mumbai is wayyyyyyyyyy lagi teruk kotttttt.

and their tourist attractions pun macam tahpape je, tak attractive langsung kot. malas la nak cerita panjang kat sini kan, ade je few of my friends yang pergi mumbai and they enjoyed it. but apparently it is definitely not my type of place to go la.

untuk membuktikan lagi betapa kitorang tak suka mumbai, we shortened our 3 day2 2 nights trip, and rescheduled our flight to bangalore on the next day itself. so satu malam je la kitorang kat sana. we had to pay about rm1000 la jgk as the penalty kan, tp umi said it was worth the money la to go back to bangalore, rather than staying there. hihi

and they left 6 days later :(

another highlight of the month was my 24th BIRTHDAY!

alhamdulillah, praise to god sebab dipanjangkan umur saya sehingga ke hari ini.

had some celebration with the girls that night. tapi gambar tak byk with me. later later lah i upload.

anddddddddddd... wanna see what my daddycool get me for my birthday?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..



i am now officially a blackberry user. weeeheeeeee~~ seronok kot boleh berbbm dekat tunang tercinta tidak mengira waktu walau di mana jua kami berada! :P

ok tu je nak cakap. tata.

Wednesday, June 9, 2010

tomorrow is the day!

hi all!

yours truly is now drowning in excitement! parents and adik2 are coming insya Allah tomorrow!

yeayy.. uhhh so can't wait for the 60kgs of food stocks! ahhhhh and definitely gonna force umi to cook laksa for me... weeee~

and also, sooo excited for the coming birthday pressie from daddyyy.. yeayy..

dah dapat nanti saya tayang2 kat sini ok? hehehe... jgn diorg lupa bawak sudeyy..

and owh, we'll be leaving for mumbai on friday!

erm.. i think that's about it.

dear Allah, selamatkanlah perjalanan kedua ibu bapaku dan adik2 ku, serta permudahkanlah segala urusan mereka. Aminnn....

Sunday, May 30, 2010

outdated!


hi all!

few pics during anies' 24th birthday. malas la nak explain panjang2. to cut long story short, we went out with cabs, had lunch in the chillis, then we practically had no ride to go back since all the cabs were fully booked, and suddenly an orange bus stopped in front of us, and we were like, ok jom korang, kite naik bus pergi mg road ok, then from there we'll take la auto ke ape ke. so that was it, our BUS RIDE in INDIA ok. but it was not bad at all, air-conditioned, and mesti lah tak berebut tempat and tak bersempit2. hehe. that explains our willingness to jump on that bus ok.


ok ni takde kaitan. gambar tgh tutup pintu pun nak letak ke?


yours truly, yuliana, and faradilla.

amalina, anies, and neela.




a surprise by the chillis' staffs.





tengoklah muka gembira kami dapat menaiki bas berwarna orenggg.

i definitely have no idea kenapa kami berposing sedemikian.







bas oren pujaan kami.




ok i think that's about it.

tata!

Friday, May 28, 2010

cepatlah pagi, i need an explanation.

hi all.

it's in the middle of the night and i am wide awake. blame the coffee. had half cup of them as i thought i'm gonna need them to get my powerpoint presentation done, but turned out that my presentation was only 5 minutes away to the finishing line. teeheee skarang mata dah terbukak luas takleh nak tido. i even cleaned my toilet just now sebab macam tak tau nak buat ape. thought of vacuuming the room but takut bising la kan tgh2 malam bunyik vacum pulak.

anyway, i have something bothering me.

and i don't know is it okay to pour them out here.

aaaaaaaaaaaaaa...

macam mana niii........

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

ok lempang saya sekarang.

macam mana kalau tiba2 ada orang tak kenal, out of the blue, asking you out?

no, no, no one is asking me out. dah tak laku saya ni.

it's freaking me out to think about it. i know i leave u guys terpinga2 di sini, tapi i dont know how to story mory mehh..

macam ni la... someone of opposite gender is asking you out, and u apparently have nothing in common with her/ him ie. tak sama sekolah, tak sama uni, tak sama sekolah memandu, mutual friend dekat fb ade sorang je pun. and he/ she is claiming that ur face seems familiar to him/her. ayat pancing zaman kuno kotttttt.

and he/she is insisting on meeting u, so that he/she can explain everything better. like what the helllllllllllllll????/

ok. macam tu lah lebih kurang.

sound fishy is it not?

aaaaaaaaaaaaaaa takuttttttttttttttttttt

what do u think? multi level marketing kah?

atau dia sedang mengorat andakah?

ok nangis sekarang.

bye.


nak nangis sekarang jugakkkkkkkkkkk..

Thursday, May 20, 2010

jom baca!

hi all.

i came across this, mase tgh google2 pasal hukum hakam ni. and i think this is interesting, and should be shared. at least it is new to me. kalau salah tolong betulkan yer.

kan sekarang kita tengok style orang pakai shawl, pakai tudung syria, tudung ariani and so on tu, diorang buat sanggul tinggi2 kan, and i did that too, sebab i didn't know, and i think tudung tu nampak terletak elok je bile buat sanggul tinggi2 tu kan.

and latest, i heard macam ada jual sanggul palsu, utk yang bertudung with short hair, so if they want to have the sanggul tu, diorang boleh pakai la sanggul palsu tu. like that la.

so, tadi saya macam tgh google2 la pasal sanggul palsu, to which i found this, dekat some stranger's blog.. thanks anyway..

cuba baca, fahamkan dan renungkan..



akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.


Rasulullah s.a.w bersabda:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-


semua benda ni kita tak sedar kan. niat kita dah baik, nak menutup aurat, but without realizing it kita terbuat semua tu.
macam takut kan, it's actually salah satu tanda2 akhir zaman.
memang betul, kalau rambut dah panjang macam mana kan, kena sanggul jugak kan, yes it's true, saya pun macam tu. tapi kalau fikir2kan, boleh je sanggul tapi tak payah la terletak tinggiiii je atas kepala tu kan kan?

well, that's about it. it's a new lesson to me, to be shared with u guys.

and like i said, correct me if i'm wrong, ok?

taaa~~

Monday, May 17, 2010

the one with my daddy innit.

hi all.

so yesterday was the teacher's day. and seperti years before, every year, there will be anugerah tokoh guru kebangsaan being honored to siapa2 yang layak la kan. and as for this year, ABAH was being honored as one.

abah retired from his last post as the headmaster of SKKK3 about 4 years back, during which he was the yang dipertua of majlis guru besar malaysia yada yada yada.. hehe malas lah nak taip sure bosan nye korang baca.

well to cut long story short, all i can say is before retiring, abah banyak la perjuangkan hak2 guru2 ni and banyak la perubahan he did to the malaysian education system.. macam tu lah lebih kurang.. so after all these years, sumbangan abah to dunia pendidikan malaysia has been recognized, and i am proudly saying, u deserve it abah!

some pics i took from my kakak's fb. selalu tengok muka saya je kan, tengok muka bapakkk skittt. hehe


i think this is right after dia disarungkan pingat eh? and that is our timbalan perdana menteri kan? and i think he is our minister of education jgk kan? haha fail betul la bapak dapat tokoh guru anak entah kelaut.


yeahh that's my daddy!! cayang cikittt chewahhhh


being interviewed by the reporters. tengok tuh kat situ pun nak bagi ceramah ke? rilek2 sudehh la bah hehe



my backbone. umi and abah. agak2 saya ikut muka sape? *eh eh lari topik*


ha tu lah. i think it is worth to blog about kan, sape tak rasa bangga. takpe la korang tak rasa bangga, saya anak abah saya, mesti la saya bangga. hehe

anyway, u can read more about him in the newspapers today, semua paper abah cakap ade, paper tamil pun ade, sebab muka dia macam sesuai je masuk paper tamil kan hahahaha ehhh tu abah sendiri cakap ok bukan saya yang kata.

orang cakap dekat berita pun byk jugak keluar kan, tapi saya tak tengok la kan. nanti la bosan2 boleh la bukak tv3 online layan buletin utama tengok muka bapak sendiri. hehe

that's about my daddy!! my daddy daddycooollll... hari tu nak balik sebenarnye tapi mrs mummy tak bagi ishhhhhh

ABAH, IDA IS SOOOOO PROUD OF YOUUUU!

mwah mwah mwahhh

Saturday, May 15, 2010

yeeehaaa

hey hey heyyy..

the greatest news of the month,

abah, umi, lil sis and bro will be coming here, next month!!! yeayyyyyy!!!

so can't wait. ahhhh u guys have definitely made my day!!

although they will be here for only 6 days and 5 nights, i think that will be boring enough to just stay in bangalore je, so the plan is insya Allah to spend the weekend in Mumbai. and i just purchased the tickets for 5 of us just now, and they were saaangat murahh. yeay! hehe suke lebih padahal pow credit card orang hehe.

anyway, i should be making the list of food bermula dari sekarang la kannn? banyaknyeeee food nak pesannnn. umi, get readyyyy! yeeahaaaa!

seronot seronott!

Sunday, May 2, 2010

night-out.

warning. ini adalah entry bergambar.

HI ALL!

went to celebrate nadzirah's 24th birthday last friday. it was a surprise partayyy, and nad was soooo surprised indeed! hehe she actually thought that it was going to be just a makan2 with her housemates and fara, which turned out to be a celebration with a whole crowd of friends hehe.

she was sooo surprised that she actually cried haha. kelakar la naddd.

btw, it was my first time being to ELEMENTS. ok la, the ambience was nice, minus the hujan la. but i think it would be much comfortable if we could get the seats downstairs. lagi senang nak makan kot. but yang penting the birthday girl was beyond happy ok. hehe. like yulie said, this should be a monthly thingy kan, all girls night out. and yeah, the food was ok. actually tak sempat nak menikmati food betul2 pun sebab duk bergelak ketawa je keje.

selamat menontonnn.


acara mencucuk lilin. and owh, the cheese cake was baked by aha. nak tempah silekan.






saya dan neela.


para hadirin sebelum ketibaan the birthday girl.



meet aha, neela and anies.



kami lagi.



and yeah the birthday girl has finally arrived.



right after she cried. hehe.



abaikan muka ikan buntal saya. ada cake dalam mulut tu actually. ecece nak jugak cover kan. hehe



sumpah air tu rasa macam sabun cuci toilet.




we are the KYUEM girls.


yours truly.



sebelum keberangkatan pulang. most girls have left. tinggal kami yang datang dengan kereta sendiri je. time to cam-whore la kann..













ok tu je lah. tak larat lah nak pikir caption satu2 gambar tu. bukan selalu i rajin macam ni. saje je ni cari alasan tak nak baca buku. heeee~~

taaa~

 
design by suckmylolly.com