Saturday, February 27, 2010

ophthalmology overdose.

hello people!

yeay, the class is literally over for the semester, only few revision classes here and there je, otherwise we are all free! free in the sense to do our own revision la, bukan free duk melepak je.

just so you know, i'll be sitting for community medicine, ophthalmology and ENT papers in the next few weeks.

and i must say, i am definitely considering ENT as one of the areas for me to specialize nanti, other than paediatrics.

speaking of exams ni, i think my brain is really working hard right now. they say, *the textbook actually says* , when we are sleeping, our brain is actually working to process and consolidate our memories, like what we learnt during the day, in the night when we're sleeping, the brain will actually process the information and turn them into something that melekat dalam otak lah orang kata. macam tu lah lebih kurang.

hurm lupa dah nak cerita apa tadi.

ha. ni ha. nak cakap nya, i think my brain mesti tgh process gila2 ophthal punya info nih, sebab in a week, dah dua kali kot saya mimpi pasal ophthal.

earlier this week, sy mimpi sy kena retinoblastoma, like i woke up in the morning, pastu mata macam dah nak jadi buta, nampak sikit2 je, pastu when i looked at the mirror, there was a large tumor fungating out through my eyeball, just exactly like how it was in the text book. pastu semua orang pun dah siap gelabah2 mengucap panjang semua, nak buat macam mana ni elidaaaaaa... sah dah ni retinoblastoma... pastu tiba2 terjaga. rasa macam.... apekahhhhhhhh??? takde benda lain ke nak mimpi ni ha?

and last night, mimpi lagi. kali ni mimpi dah balik malaysia, kat rumah. masa tu baru je sampai rumah rasanya. pastu sampai2 je terus la pergi nak tengok adelia *my new niece*, pastu tengok2 adelia ada keratoconus.

ni la keratoconus.

pastu tak tahan nye, siap ambik torch light then demonstrate kat kakliz, tengok ni adelia ada deep anterior chamber ni. hahaha.

ape hal la kan.

tapi nasib baik la jugak dia mimpi pasal ophthal kan, rather than mimpi pasal community medicine tu ke, buatnye tetiba mimpi abah nak disinfect perigi kat rumah ke, pastu tiba2 ajar abah macam mana nak disinfect the well, mula2 kita kira volume of the well, pastu using horrock's apparatus bla bla bla kan. tak ke ngeri tu. hehe..takpun mimpi pasal septic tank kat rumah tu ke. haha

hurm ape lagi ah nak cakap? tu je kot. tata.

1 comments:

nadhirah mohd shakri said...

hahahahahaha..
omg elida lawak gile ur dreams!
yg retinoblastoma tu sumpah buat nad gelak guling =p
sah ni sbb study byk sgt ni =)

 
design by suckmylolly.com