Friday, February 12, 2010

woih ko ni apehal aaa

ah siryes ni memang bengang nak mati la kan... if u guys ever remember, last year, when i was freaking out for the final exam, my previous lappy went dead and huru-hara semua benda kan.

so during the holiday in april last year, dearly parents got me a new sony vaio as i insisted for it hehe..

and after only 10 months, look what happened this evening....

weh apsal screen die jadi macam ni wehhhh.. tapi dia sekejap2 je... then dia hilang, pastu muncul balik.. but even when it disappears pun, my screen macam bergegar2.. so now i'm typing with shaking screen which keeps disappearing and reappears. wth la kann..

but thank god dia still dlm warranty means i have to go find where in the freaking world la the sony centre is kan...tapi sumpah annoying nak mampus kot tengok screen macam ni kejap ade kejap takde kang ade yang aku baling dari tingkat empat ni karang.

the thing is, i am not the only one with this problem, neela and one of my classmates own the same vaio model, and apparently all of them have been dealing with the same thingy few months back, and they got it fixed already.

sape sini keje engineer sony ke, ape ke meh aku nak tanya sikit apesal wehhh haaaaaaaa mahal kotttt aku beli laptop ni stakat pakai 10 bulan dah kelam kabut nak kena baiki apehalllllll haaaaaaaaaaaa at least aku pakai compaq hari tu pun dah 3 tahun baru dia buat hal.. eeee dah la mahal kalo aku beli laptop cap lain dah boleh dapat super duper gempak dah kotttttttt eeeeee geram niiii geram niiiiiiiiiii screen ni taknak henti la kan duk gerak2 niiiiiii...

mari kita ban sony beramai2.

pastu, sape2 yang berangan nak beli vaio ke ape ke, baik tak payahhhhhh abis duit korang je macam taikkkkk je.


sekian.

4 comments:

nadhirah mohd shakri said...

lain kali beli macbook trus elida...
vaio mmg xbest. adik laki nad pkai few months pon da ade prob dgn screen die..ehhehe

elida hanan. said...

nad, elida penah guna ibook dulu masa wat a-level apparently i was not good with mac so better stick with microsoft la kan.. tp bengang laaaaa.. hehe

Fefey said...

vaio mum panah palo tu, mesti x rajin tutup..

elida hanan. said...

hey vaio ni aku tk wat mace laptop dulu dah aku shut down sokmo weyyy

 
design by suckmylolly.com