Sunday, May 30, 2010

outdated!


hi all!

few pics during anies' 24th birthday. malas la nak explain panjang2. to cut long story short, we went out with cabs, had lunch in the chillis, then we practically had no ride to go back since all the cabs were fully booked, and suddenly an orange bus stopped in front of us, and we were like, ok jom korang, kite naik bus pergi mg road ok, then from there we'll take la auto ke ape ke. so that was it, our BUS RIDE in INDIA ok. but it was not bad at all, air-conditioned, and mesti lah tak berebut tempat and tak bersempit2. hehe. that explains our willingness to jump on that bus ok.


ok ni takde kaitan. gambar tgh tutup pintu pun nak letak ke?


yours truly, yuliana, and faradilla.

amalina, anies, and neela.




a surprise by the chillis' staffs.





tengoklah muka gembira kami dapat menaiki bas berwarna orenggg.

i definitely have no idea kenapa kami berposing sedemikian.







bas oren pujaan kami.




ok i think that's about it.

tata!

Friday, May 28, 2010

cepatlah pagi, i need an explanation.

hi all.

it's in the middle of the night and i am wide awake. blame the coffee. had half cup of them as i thought i'm gonna need them to get my powerpoint presentation done, but turned out that my presentation was only 5 minutes away to the finishing line. teeheee skarang mata dah terbukak luas takleh nak tido. i even cleaned my toilet just now sebab macam tak tau nak buat ape. thought of vacuuming the room but takut bising la kan tgh2 malam bunyik vacum pulak.

anyway, i have something bothering me.

and i don't know is it okay to pour them out here.

aaaaaaaaaaaaaa...

macam mana niii........

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

ok lempang saya sekarang.

macam mana kalau tiba2 ada orang tak kenal, out of the blue, asking you out?

no, no, no one is asking me out. dah tak laku saya ni.

it's freaking me out to think about it. i know i leave u guys terpinga2 di sini, tapi i dont know how to story mory mehh..

macam ni la... someone of opposite gender is asking you out, and u apparently have nothing in common with her/ him ie. tak sama sekolah, tak sama uni, tak sama sekolah memandu, mutual friend dekat fb ade sorang je pun. and he/ she is claiming that ur face seems familiar to him/her. ayat pancing zaman kuno kotttttt.

and he/she is insisting on meeting u, so that he/she can explain everything better. like what the helllllllllllllll????/

ok. macam tu lah lebih kurang.

sound fishy is it not?

aaaaaaaaaaaaaaa takuttttttttttttttttttt

what do u think? multi level marketing kah?

atau dia sedang mengorat andakah?

ok nangis sekarang.

bye.


nak nangis sekarang jugakkkkkkkkkkk..

Thursday, May 20, 2010

jom baca!

hi all.

i came across this, mase tgh google2 pasal hukum hakam ni. and i think this is interesting, and should be shared. at least it is new to me. kalau salah tolong betulkan yer.

kan sekarang kita tengok style orang pakai shawl, pakai tudung syria, tudung ariani and so on tu, diorang buat sanggul tinggi2 kan, and i did that too, sebab i didn't know, and i think tudung tu nampak terletak elok je bile buat sanggul tinggi2 tu kan.

and latest, i heard macam ada jual sanggul palsu, utk yang bertudung with short hair, so if they want to have the sanggul tu, diorang boleh pakai la sanggul palsu tu. like that la.

so, tadi saya macam tgh google2 la pasal sanggul palsu, to which i found this, dekat some stranger's blog.. thanks anyway..

cuba baca, fahamkan dan renungkan..



akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.


Rasulullah s.a.w bersabda:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-


semua benda ni kita tak sedar kan. niat kita dah baik, nak menutup aurat, but without realizing it kita terbuat semua tu.
macam takut kan, it's actually salah satu tanda2 akhir zaman.
memang betul, kalau rambut dah panjang macam mana kan, kena sanggul jugak kan, yes it's true, saya pun macam tu. tapi kalau fikir2kan, boleh je sanggul tapi tak payah la terletak tinggiiii je atas kepala tu kan kan?

well, that's about it. it's a new lesson to me, to be shared with u guys.

and like i said, correct me if i'm wrong, ok?

taaa~~

Monday, May 17, 2010

the one with my daddy innit.

hi all.

so yesterday was the teacher's day. and seperti years before, every year, there will be anugerah tokoh guru kebangsaan being honored to siapa2 yang layak la kan. and as for this year, ABAH was being honored as one.

abah retired from his last post as the headmaster of SKKK3 about 4 years back, during which he was the yang dipertua of majlis guru besar malaysia yada yada yada.. hehe malas lah nak taip sure bosan nye korang baca.

well to cut long story short, all i can say is before retiring, abah banyak la perjuangkan hak2 guru2 ni and banyak la perubahan he did to the malaysian education system.. macam tu lah lebih kurang.. so after all these years, sumbangan abah to dunia pendidikan malaysia has been recognized, and i am proudly saying, u deserve it abah!

some pics i took from my kakak's fb. selalu tengok muka saya je kan, tengok muka bapakkk skittt. hehe


i think this is right after dia disarungkan pingat eh? and that is our timbalan perdana menteri kan? and i think he is our minister of education jgk kan? haha fail betul la bapak dapat tokoh guru anak entah kelaut.


yeahh that's my daddy!! cayang cikittt chewahhhh


being interviewed by the reporters. tengok tuh kat situ pun nak bagi ceramah ke? rilek2 sudehh la bah hehe



my backbone. umi and abah. agak2 saya ikut muka sape? *eh eh lari topik*


ha tu lah. i think it is worth to blog about kan, sape tak rasa bangga. takpe la korang tak rasa bangga, saya anak abah saya, mesti la saya bangga. hehe

anyway, u can read more about him in the newspapers today, semua paper abah cakap ade, paper tamil pun ade, sebab muka dia macam sesuai je masuk paper tamil kan hahahaha ehhh tu abah sendiri cakap ok bukan saya yang kata.

orang cakap dekat berita pun byk jugak keluar kan, tapi saya tak tengok la kan. nanti la bosan2 boleh la bukak tv3 online layan buletin utama tengok muka bapak sendiri. hehe

that's about my daddy!! my daddy daddycooollll... hari tu nak balik sebenarnye tapi mrs mummy tak bagi ishhhhhh

ABAH, IDA IS SOOOOO PROUD OF YOUUUU!

mwah mwah mwahhh

Saturday, May 15, 2010

yeeehaaa

hey hey heyyy..

the greatest news of the month,

abah, umi, lil sis and bro will be coming here, next month!!! yeayyyyyy!!!

so can't wait. ahhhh u guys have definitely made my day!!

although they will be here for only 6 days and 5 nights, i think that will be boring enough to just stay in bangalore je, so the plan is insya Allah to spend the weekend in Mumbai. and i just purchased the tickets for 5 of us just now, and they were saaangat murahh. yeay! hehe suke lebih padahal pow credit card orang hehe.

anyway, i should be making the list of food bermula dari sekarang la kannn? banyaknyeeee food nak pesannnn. umi, get readyyyy! yeeahaaaa!

seronot seronott!

Sunday, May 2, 2010

night-out.

warning. ini adalah entry bergambar.

HI ALL!

went to celebrate nadzirah's 24th birthday last friday. it was a surprise partayyy, and nad was soooo surprised indeed! hehe she actually thought that it was going to be just a makan2 with her housemates and fara, which turned out to be a celebration with a whole crowd of friends hehe.

she was sooo surprised that she actually cried haha. kelakar la naddd.

btw, it was my first time being to ELEMENTS. ok la, the ambience was nice, minus the hujan la. but i think it would be much comfortable if we could get the seats downstairs. lagi senang nak makan kot. but yang penting the birthday girl was beyond happy ok. hehe. like yulie said, this should be a monthly thingy kan, all girls night out. and yeah, the food was ok. actually tak sempat nak menikmati food betul2 pun sebab duk bergelak ketawa je keje.

selamat menontonnn.


acara mencucuk lilin. and owh, the cheese cake was baked by aha. nak tempah silekan.






saya dan neela.


para hadirin sebelum ketibaan the birthday girl.



meet aha, neela and anies.



kami lagi.



and yeah the birthday girl has finally arrived.



right after she cried. hehe.



abaikan muka ikan buntal saya. ada cake dalam mulut tu actually. ecece nak jugak cover kan. hehe



sumpah air tu rasa macam sabun cuci toilet.




we are the KYUEM girls.


yours truly.



sebelum keberangkatan pulang. most girls have left. tinggal kami yang datang dengan kereta sendiri je. time to cam-whore la kann..













ok tu je lah. tak larat lah nak pikir caption satu2 gambar tu. bukan selalu i rajin macam ni. saje je ni cari alasan tak nak baca buku. heeee~~

taaa~

 
design by suckmylolly.com