Sunday, August 29, 2010

omgee!

hello all!

waahh it's been almost a month isn't it? teruk kan, nak blogging sangat, pastu tak update2. tp memang bukan elida hanan la kalau tak hangat2 tahik ayam ni kan...

anywayyy... things have been great... at least most of the things.. takde la semua benda pun great kan... duk india ni impossible la nak bahagia dan gembira je sepanjang masa...

to story mory, i went back home ermm seminggu yang lalu kot? eh ke 2 minggu yg lalu? awal2 puasa hari tu la, for 5 days... hehe.. seronotttt... it was never planned, just randomly je i told abah that saya nak balikkk... then abah ckp, balik la, tiket mahal tak? and cepat2 check tiket then tiket air asia was like less than RM500 kot masa tu, so abah pun ckp ha balik lah kitorang sponsor tiket.. muahahahah kecik tapak tangan satu india saya tadahkan....

speaking of balik hari tu, i really think my mum is a supermum... i did tell her earlier before i balik tu, that i wanna bring back some frozen cooked dishes, for my buka puasa here, sebab macam tak larat la nak masak everyday after balik kelas kan.. tengok kauuu, sekali dia masak 15 kgs of lauk pauk kotttt.. sampai sekarang tak abis2 lagi lauk pauk dia masak tu.. heaven kot.... tiap2 hari bukak puasa masakan mak kannnnn... buat2 pulak duk perantauan macam niii... memang syahdu lah...

sometimes i terfikir la kan, how did she do it... pagi2 dah bangun awal2, since dia ulang alik to her school in pasir puteh, which takes about 45 minutes kot from our house. then balik rumah dah petang, terus masak for us, especially during bulan ramadhan ni.. that day, dia balik sekolah, rehat kejap, semayang and all, then terus masuk dapur... dekat2 nak maghrib i went to the kitchen, tengok dia dah siap masak lauk for buka puasa plus few lauk yang i nak bawak dtg sini tu... alahaiii... sebak kot rasa... bukan tak nak tolong, tengok2 dia dah siap masak kot...

i think, mums would just do anything for their children kan?

kadang2 saya terfikir lagi *banyak kot benda aku pikir*, bila saya dah tua nanti, will i ever be as good as umi? dah la kerja, pastu kena jaga family, pastu tak masuk tang dia duk menggila jahit manik lagi.. ni lagi satu more of hobby dia la kot... jahit manik... baju kitorang ke, baju dia ke.. memang dia lah yang jahitkan manik2 tu... dah la die ni jenis yang nak meriah aje, baju tak boleh la kan plain je takde manik ape... kagum lah kat mak sendiri macam niii... haha..

tp tu lah... dah la mak2 ni kan macam pandai je pack2 barang kalau nak travel kan, leave it to me, memang main campak je la kan dalam beg, baju 3 pasang pun jadi tak muat dlm beg sebab tak reti la nak lipat kecit2 cantik2 ni kan... mesti nanti bila dah dapat anak, bila diorang borak2 ngan kawan2 dia pasal mak diorang, mesti anak i ckp, "mak aku sampah gile weh, nak pack baju aku dalam beg pun tak reti".. waaa teruk terukk...

dah la cakap pasal mak2 ni... sebak pulak tiba2..

anywayyyyy... saya balik lagi tauuuu next week.. for raya insya Allah.. tapi sekejap je la.. 8th till 13th of sept.. insya Allah sampai kl midnight 8hb tu, then will be travelling with arif to our hometown... seronottt jugak... doakan perjalanan kitorang selamat yerrr.....

and pastu kan pastu kan.... 26th sept nanti balik lagiiii muahahaha... sebab tu memang cuti end of semester la kan... yang ni best la sikit sebab balik for 2 weeks kan... oh yeahh... memang kerja duk hitung cuti je la sekarang ni kan...

hurm... i think that's all for now. since entry ni banyak cakap pasal umi, nak la letak gambar umi tapi tak jumpe la pulak, ade yang ni je.. hehe


eh umi tak ready la pulak.


ahh this is better..


ok chow people!

Tuesday, August 3, 2010

oath..

i promise, i'll be a good doctor someday, insya Allah.

not a very long way to go, baru sekarang nak rasa inspired.

sempat lagi sempat lagi nak insaf sekarang. sempat sempat.

 
design by suckmylolly.com