Saturday, October 23, 2010

congratulations bestie!


041010 marked the day.

i am happy, i am proud.

congratulations bestie. u made it, u did it.















congratulations, noor afienna!




when is my turn? :o

Test yang ni pulak

Sent from BlackBerry® on Airtel

It's a new thing.

Taddaaaaa..test test jadi ke tak..
Sent from BlackBerry® on Airtel

Friday, October 22, 2010

kembali bersiaran!

wuwuwuwuuu... long time no see eberybodyyy...

well... ni pecah rekod niii... punye la lama tak mengupdatekan diri kan...ingat nak delete terus je blog ni.. tp macam syg la kan, since i first started it sebab kunun nak buat2 kenangan la zaman2 belajar, zaman bercintan cintun ni...

anyway, where should i begin?

my last post was about me tergedik2 tgh excited nak balik raya tu kan. so let's begin from there. anyway, i think this is going to be a long entry with lots of pics...

so, exactly 2 days before the aidil fitri, i left bangalore once again...*i went back sekejap masa awal ramadhan, remember?*.. sampai lcct after midnight, and terus gerak balik kelate with encik tunang hihi.. and as expected la kan, highway jam tak hengat dunia la kan...

and to make it worse, i was vomiting now and then through out the journey, sampai arif dah bising2 dah bila nak sampai ni kejap kena stop kejap kena stop hehehe.. pastu tak sampai 2 jam dalam kereta i fell asleep, jaga2 je tengok dah takde jem dah.. bagus kan dapat co-pilot macam saya ni.. and we reached kb safely around 12 pm the next day, which was the last day of ramadhan..

so syawal came..

tak tau la nak cerita ape pasal raya hari tu.. just let the pictures do the talking la eh..

pagi raya.. everyone was getting ready..

isn't she the cutest?



ayahanda dan bonda.

kami-kami yang tidak berkahwin lagi.

arif datang makan2.

saya pulak pergi rumah dia makan2. and brought nuni along.

tahun depan mungkin kah akan berada di sini di malam raya? haha *gulp*

hari raya kedua.

kan dah ckp budak ni comelllll.

tu je gambar raya. basically masa raya hari tu i didn't get much time to visit rumah kawan2, sebab on 4th day of raya saya dah balik india. buttttttt, this was nevertheless a warm and nice raya celebration, considering it as my last raya sebelum bertukar status ni hihi...

ok. what else. jap nak recall.. ok so i came back to india for 2 weeks, and on the 2nd week tu, we were supposed to have exam, but then it was cancelled, and so were the classes, leaving us terkapai2 takde exam, takde kelas, so apa lagi. mula la meroyan tak senang duduk kan. it was tuesday when the setoopid people announced that our classes were cancelled, and my flight back to malaysia was supposed to be on saturday night. rugi weh 4 hari kat malaysia is heaven. mana boleh jadi. call malaysia airlines to change my flight, to no avail. apparently my ticket was the lowest of the low fare, so no change could be done to it. pikir punya pikir, pejam mata, kira bajet, telan air liur, tarik nafas panjang2, takpe la kira burn la few hundreds ringgit, and sekali lagi tarik nafas dalam2, beli tiket air asia balik malaysia on the very next day, that was wednesday. yes when it comes to balik malaysia ni, saya sanggup berhabis duit. believe me when i say, i would do anything not to spend any more day in india ni. korang kena datang sini, belajar kat sini, duduk sini, deal dengan keling2 ni for 4 years, then u will understand what is it about india that i hate so much..

ok emo pulak kejap. ape dah nak cerita tadi.. ooo eh so macam tu lah. 10 days after my raya holiday, there i was on the plane, leaving bangalore for one more time ahhhh.. 3 kali balik malaysia in 1 and half month duration.. jangan tak tahu, sampai kan the immigration officer at the airport pun tanya kenapa banyak kali sangat balik ni.. ape kau ingat negara kau ni best ke nak suruh aku duduk lama2???

eh emo balik.

ok sambung2.. dah balik malaysia lagi sekali.. ok this holiday specifically was very important, since in these 2 weeks, i *me and arif actually* managed to get our wedding preparation ready banyak la jugakk.. settled a lil bit pasal pelamin and make-up, a lil bit pasal baju, a lil bit of hantaran *banyak weyyyy nak kena beli kat arif ni tak aci ahhhh dah la die punye macam best2 je*..

pastu kitorang *parents, adik beradik, arif and i* went to bandung for shoppingggg... ok kat bandung settle la pasal kad jemputan and door gift... seriously rambang mata la pilih kad jemputan kat sana ok. dah la murah dia ya rabbiiiii... macam nak beli semua jenis kad yang ada kat situ... pastu dengan door gift die yang super comel tu, aihhhhhh macam nak beli banyak2, tapi simpan untuk diri sendiri je... tapi tak tipu la, murah sesangat ok..

layan gambar sikitttt...

ala nak upload gambar tak boleh pulak blogger ni buat hal la pulakkkk... layan gambar kat facebook je la ehhh...

ok malas dah la nak sambung.. banyak lagi nak cerita sebenarnya... about the wedding preparation, the wedding date etc.. tapiiii i have a major presentation to be prepared now, so there goes the priority la kan.

till then, ok bye!

 
design by suckmylolly.com