Saturday, January 8, 2011

cuti cuti malaysia.





ahhhh... lama gile tak update...mcm dah terbengkalai sangat dah blog ni. anyway, just a quickie.

yours truly is going back to malaysia tomorrow insya Allah, for 8 days. tapi kali ni balik bukan nak bersuka ria lah. so many things to get done and settled.

mari merancang intinerary kita untuk percutian kali ini, marilah!

sunday : insya Allah arriving around 1140pm kalau encik AA tak delay. balik rumah kaklong.

monday : uu hari ni banyak benda nak buat. arif ambik cuti. mula2 nak gi butik rins suzana, nak finalize fitting baju and all. jauh kot nak g sampai ke taman melati ni. pastu the plan was to go to midvalley, nak cari cincin arif, because kajian mengatakan kat midvalley has all the choices for men's ring, senang sikit nak cari satu tempat je. and then nak cari his kemeja and pants for hantaran. *kakak2, hint2* haha..owh and also i need to go to the money changer to get my tak seberapa currency ni changed. kat midvalley has the best money changer la jugak kan. but then, arif cakap habib klcc is still having their sales. so maybe nak g tengok2 jugak mane lah tau ada cincin for me jugak kan. so macam mana? just let encik driver decide lah. hehe oooo dah la kalau sempat nak tengok hantu mak limah tu haha

tuesday : ok. hari ni arif keje. tapi yours truly ni takkan la nak duk diam kat rumah je kan. so i was googling gsc punya jadual hari tu, turned out that rapunzel is still showing, ape lagi gelabah gile msg nuni tanya dia free tak tuesday afternoon sbb nak tengok wayang. siap doa2 lagi masa nak bukak msg yang nuni reply tu hoping that she's available. thank god she is, haha. dramatic gile nak gi tengok wayang je pun. nak buat camno tunang tersayang tak bagi keluar sorang2 ni. hurm.. and then later that day, pukul 730pm, i'll be flying back to kb dgn firefly. eh u know one thing, i love flying with firefly. ok2, memang la paling best naik mas, the worst is air asia la kan haha. memang dia mcm lambat skit sbb naik foker je kan, macam ni ke eja dia? tak kesah la, tp firefly kan guna aircraft yang ada kipas kat sayap die tu, pastu kecit pulak tu, so the journey from kl to kb takes about 1hr and 5mins kot. ala tapi stakat 10mins difference tu ape la sangat kan, kalau nak compare ngn air asia time dia delay tu. ok my point is, naik firefly kan, though lambat skit, i think dia adalah sangat comfortable. sebab die punya passenger capacity pun tak byk, so mmg dlm flight tu takkan ada ramai orang la kan, and die punya seat pun besar jugak, seronok la haha. oo pastu die bagi air, kacang and muffin. naik mas takde muffin. haha tu pun berkira. tapi sebab kapal die kecit, selalu la kepala terhantuk dekat overhead compartment tu bila nak bangun. tu je yang tak best. there's this one time, my first time naik firefly, masa tu kaklong yang tolong bookkan ticket, so dia tanya la, nak seat no berapa, so me dengan confidentnye ckp ok nak seat paling depan, ye la, nanti dpt turun cepat kan. so kaklong pun book la seat no 1 ye adik2. turned out that pintu firefly ade kat belakang je ok haha. punye la pelik masa nak naik flight tu kan die buat announcement panggil passengers seated no1,2,3 masuk dulu. sbb selalu kan orang duk depan kena masuk last, ni kena masuk dulu. siap puji2 huih bagus firefly ni, sape book seat depan boleh masuk awal n keluar awal... sekali tengok kapal die, duhhh bangang gile kot. tak pasal2 kena keluar last kot haha...

eh panjang pulak cerita hari selasa.

wednesday : ok dah kat kb kan. so my plan is nak gi sekolah umi dgn umi pagi tu. sebab nak tengok2 dewan sekolah dia tu. and ingat nak lepak situ jap hari tu sebab nak study. lepak library skolah dia ke. or duk kat rumah umi kat situ ke. tp mcm scary je nak duk sorang2 kat rumah die, so the library it is la kan. anyway yours truly ade exam this february so kena la manfaatkan masa sebaik bukan ye idokk? tapi tak ckp lagi kat umi, plus nak bangun awal nak ikut dia tu bukan senang, dia turun nak gi sekolah pukul 645 pagi kotttt... adeii.. owh hari ni jugak nak heret abah and umi gi print kad jemputan. yang paling penting is my kad jemputan for kawan2 kat india ni, sebab dia kena siap by saturday, sbb sunday tu dah nak balik kl and bwk kad tu siap2. tapi insya Allah sempat, sebab kad utk kawan2 kat sini simple je, nak print dia pun tak complicated sangat. nanti la i'll make a special entry pasal kad kawin k.

thursday : kemana kita hari ni? tengok la kalau rajin, ikut umi gi skolah lagi. or else i'll just stay home, lepak2 skit. so far takde plan lagi hari khamis nak buat ape. arif pun akan blk kb jugak malam ni.

friday : insya Allah nak gi jumpa kak jai, the one's doing my make-up and pelamin, since there's slight change from the initial plan.. kali ni nak gi ngan umi pulak, senang skit.. hari tu pegi sendiri macam tak reti la nak nego2 ni.. hehe..

saturday : the plan is nak gi buat HIV test dengan arif. sape tau kat mana nak buat HIV test kat kb, plus hari sabtu pulak tu hehe. pastu result dia boleh dpt terus kan? actually boleh je nak buat nnt balik bulan 4 before the majlis tu, tp kalau boleh buat now, baik buat terus kan, at least boleh reserve some more time utk buat benda lain last2 minute tu kan. and arif and his mom are planning to go to another bridal boutique for some arrangement utk majlis kat rumah dia nanti. maybe i'll just tag along kotttt..

sunday : pagi2 buta pukul 855 pagi naik kapal balik kl dengan arif. hari ni insya Allah nak buat a lil pre-wed photoshoot with kaklong. kaklong suggested to have it done dekat bukit tinggi tu. ok la kot. takde pape pun, just nak amik gambar sikit, utk montaj pasang time sanding nanti insya Allah. yang ni kitorang plan to DIY je. takde bajetttttt... hehe

monday : pagi ni rehat je la kot, packing2 yang mana tak pack lagi... tengah hari tu dah nak balik india. sob sobbb...


tapiiiiiii... apa yang pentinggggg....








esok.... these two birds will be reunited, setelah terpisah selama almost 3bulan hehe!! insya Allah.... weeeeee~~


+


abaikan muka saya. takde gambar lain nak upload hehe. jumpa gambar lama dalam bb je.

till then, tata!

0 comments:

 
design by suckmylolly.com